Monday, October 27, 2008

Sült kacsacomb párolt káposztaval

Hozzavalok (4 fo):
4 egesz kacsacomb
fel kg burgonya
fel kg savanyu kaposzta
2-3 ek paradicsompure
2 fej hagyma
1-2 ek kacsazsir
keves tej, tejfol
so, bors

rozmaring
keves cukor

Az atmosott, megtisztitott egesz combokat (a kacsa olyan joszag, hogy sosem lesz tokeletes a bore, de torekedjunk ra, hogy tokmentes legyen amennyire csak lehet) tuzallo talba helyezem, egy evokanal kacsazsir, egy negyedelt hagyma es keves viz tarsasagaban. Enyhen sozom, borsozom, meghintem rozmaringgal. Befedem alufoliaval es elomelegitett sutobe teszem. 180-200° C-on bo haromnegyed-egy oran at hagyom sulni.

Kozben a megpucolt, negyedelt krumplit hideg vizben, keves soval fel teszem foni. A savanyu kaposzta levet kinyomkodom. Egy ek. kacsazsiron megpiritom az aprora vagott hagymat. Erre teszem a kaposztat. Keves vizet adok hozza, sozom, borsozom, meghintem cukorral, majd belekeverem a paradicsompuret es lassu tuzon, fedo alatt bo fel orat parolom. Ha a krumpli is megfott, leszu:rom, keves tejet, tejfolt adok hozza es alaposan attorom. Talalasig fedo alatt pihentetem.

A kacsarol leveszem az alufoliat, tovabbi 4-5 percig piritom. Krumplipurevel es edes, parolt kaposztaval talalom.

Tuesday, October 21, 2008

Sajttal töltött lazacfilé

Hozzavalok:
2 szelet lazacfile
4 ek. vaj
2 gerezd fokhagyma
8 db kozepes krumpli
10 dk Edam sajt
fuszerek (egesz szemu bors, so, tandoori, fel zoldsegkocka)

Elkeszites: lasd 'Sajttal töltött csirkemell' (oktober 15, 2008)

Wednesday, October 15, 2008

Sajttal töltött csirkemell

Hozzavalok:
2 db csirkemell
4 ek. vaj
2 gerezd fokhagyma
8 db kozepes krumpli
10 dk Edam sajt
fuszerek (egesz szemu bors, so, tandoori, fel zoldsegkocka)

A 2 gerezd fokhagymat felapritom es megpiritom 4 ek. vajon, majd a vegen hozzaadom a fel zoldsegkockat. A 8 db kozepes krumplit megpucolom es felig megfozom. A 10 dk Edam sajtot apro szeletekre szelem. A 2db csirkemellet felbevagom es megtoltom sajt szelettel. A megfott krumplikat felbevagom es kozejuk sajt szeletet teszek. Ezt kovetoen a csirkemellet es krumplikat egyenkent aufoliaba teszem es becsomagolas elott a fokhagymas-vajas ontettel megontozom. Az aufolia csomagokat elhelyezem egy keramia talba, majd elomelegitett sutobe teszem 30 percre. 30 perc utan kicsomagolom es megfuszerezem frissen orolt egesz szemu borssal, soval es tandoorival majd visszateszem a sutobe tovabbi 30-40 percre.