
1/3 csésze teljes kiőrlésű liszt
2 ek. kakaópor, csipet só
1 db tojás
1/3 csésze barnacukor
60 ml napraforgóolaj
80 g csokoládé
fél tk. vanília kivonat
100 g sózatlan, pörkölt pisztácia
Teljes kiőrlésű pisztáciás csokoládé brownie
A (pörkölt, sózatlan!) pisztácia héját és száraz, májvaszínű bőrét eltávolítom, a zöldes húsát mozsárban darabosra töröm.
A tojást, cukrot, vanília kivonatot és az olajat összekeverem, hozzáadom a gőz felett megolvasztott csokoládét (75-80%), végül hozzákeverem a lisztet és a kakaóport, majd a pisztáciát.
Egy 18 cm-es tepsit kikenek margarinnal, beleegyengetem a tésztát és 180 °C-on 20-25 percig sütöm.
[i] A brownie az Egyesült Államokban kezdte hódító útját az 1800-as évek végén, 1900-as évek elején. Mára már számtalan változata ismert, de az első diós volt és barackmázas. A brownie se nem cake, se nem cookie, a kettő között van, valahol félúton. Egy bögre tej vagy egy csésze kávé tökéletes kísérője. Tejszínhabbal vagy fagylalttal szokták még kínálni.
Szia! olyan kérdésem lenne, hogy sózatlan, pörkölt pisztáciát hol lehet beszerezni?
ReplyDeleteElőre is köszike a segítséget!
Szia adriennka, melyik varosban keresed? Mert errefele minden elelmiszerboltban es 'health shop'-ban kaphato.
ReplyDelete