Monday, September 20, 2010

Mollete

molleteA mollete egy tipikus mexikói harapnivaló, ami tulajdonképpen
egy meleg szendvics. Hosszában kettévágott kenyér (bolillo) törvepaszullyal megkenve (frijoles refritos), egy szelet sajttal (Queso Chihuahua) a tetején, a grill alatt megsütve (amíg a sajt rá nem olvad), és pico de gallo salsa-val (apróra vágott paradicsom, hagyma, jalapeño, cilantro és friss citrom leve) tálalva.

7 comments:

  1. Jók ezek a nem túlbonyolított fogások!
    Egy baja van, de azt már a nevében hordozza. Aki lelkesen eszi, hamarosan molett lesz tőle ;-)

    ReplyDelete
  2. Úgy, úgy, nem épp a legdiétásabb csegeme :-D

    ReplyDelete
  3. De olyan csábító, és látszik, hogy kívül eszméletlen ropogós, nyúlik rajt az olvadozó sajt... Jaaj, ezt meg kell csinálnom!:)

    ReplyDelete
  4. Ms Poppy, várj a de luxe receptemre!

    ReplyDelete
  5. Még olyan is van? Te jó ég!

    ReplyDelete
  6. Ez annyira felcsigázott, hogy már én is a de luxe változatra várok! Mikor érkezik? :)

    ReplyDelete
  7. Pixie Pie, a töltött cukkinit követően fel is került, még másnap ;-)

    ReplyDelete