
Villámgyorsan összeállítható ebéd, krémes-tonhalas tészta. Az elkészítése csak annyi időbe telik, amíg megfő a tészta (6-8 perc). A tojásos tésztát megfőztem, leszűrtem, hideg vízzel átöblítettem, lecsepegtettem. Közben egy gerezd fokhagymát vékonyan felszeleteltem és pár csepp olívaolajon megfonnyasztottam (de nem pirítottam!), adtam hozzá 1 tk. Vega-Mix-szet, majd 2-4 ek. tejfölt (aki nincs oda a savanykás ízért, használhat tejszínt). Hagytam, hogy épp csak felforrjon (aki sűrűbben szereti, egy kevés liszttel besűrítheti). Majd tányérra kanalaztam, ráhalmoztam a tésztát, megcsepegtettem olívaolajjal és rátettem a tonhalat (Rio mare), végül meghintettem szárított petrezselyemzölddel. Fenséges!
Guszta,és biztos finom is! Ez valóban könnyen elkészül!
ReplyDeleteNagyon szép látvány, és egszerű az elkészítése. Tetszik.
ReplyDeleteNagyon guszta, imádom az ilyen könnyű tésztás ebédeket.:)
ReplyDeleteÉva, Kati, Gizi köszönöm.
ReplyDeleteNagyon jól néz ki és tényleg pofon egyszerű.
ReplyDeleteMi is nagyon kedveljük! ( Az egyik csemetémnek múlt héten 2x el kellett készítenem valami hasonló, tonhalas tésztát, mert előtte héten beleszeretett:D)
ReplyDeleteEszter, köszi.
ReplyDeletetrinity, finom is a tonhal ;-)