Thursday, April 28, 2011

Pasta alla crema di tonno

pasta alla crema di tonno
Villámgyorsan összeállítható ebéd, krémes-tonhalas tészta. Az elkészítése csak annyi időbe telik, amíg megfő a tészta (6-8 perc). A tojásos tésztát megfőztem, leszűrtem, hideg vízzel átöblítettem, lecsepegtettem. Közben egy gerezd fokhagymát vékonyan felszeleteltem és pár csepp olívaolajon megfonnyasztottam (de nem pirítottam!), adtam hozzá 1 tk. Vega-Mix-szet, majd 2-4 ek. tejfölt (aki nincs oda a savanykás ízért, használhat tejszínt). Hagytam, hogy épp csak felforrjon (aki sűrűbben szereti, egy kevés liszttel besűrítheti). Majd tányérra kanalaztam, ráhalmoztam a tésztát, megcsepegtettem olívaolajjal és rátettem a tonhalat (Rio mare), végül meghintettem szárított petrezselyemzölddel. Fenséges!

7 comments:

  1. Guszta,és biztos finom is! Ez valóban könnyen elkészül!

    ReplyDelete
  2. Nagyon szép látvány, és egszerű az elkészítése. Tetszik.

    ReplyDelete
  3. Nagyon guszta, imádom az ilyen könnyű tésztás ebédeket.:)

    ReplyDelete
  4. Éva, Kati, Gizi köszönöm.

    ReplyDelete
  5. Nagyon jól néz ki és tényleg pofon egyszerű.

    ReplyDelete
  6. Mi is nagyon kedveljük! ( Az egyik csemetémnek múlt héten 2x el kellett készítenem valami hasonló, tonhalas tésztát, mert előtte héten beleszeretett:D)

    ReplyDelete
  7. Eszter, köszi.

    trinity, finom is a tonhal ;-)

    ReplyDelete