Friday, May 27, 2011

Szezámmag fagylalt

whole-sesame-seed-ice-cream
Hozzávalók: 250 ml tej, 170 ml tejszín, 2 ek. barna cukor, 6 ek. pirított szezámmag, 1 db tojás.

A tejet, a tejszínt (double cream) és az egészben hagyott pirított fehér szezámmagot egy nyeles lábasba öntöttem. Hozzáadtam egy evőkanál cukrot és felforraltam. Lehúztam a tűzről és folyamatos kevergetés mellett belecsorgattam a maradék cukorral habosra kevert tojást, majd 8-10 percig főztem. Miután kihűlt műanyag tálba töltöttem és betettem a fagyasztóba. Fél óra múlva átkevertem, újabb fél óra múlva ismét, végül egy újabb fél óra elteltével megint áttörtem, hogy szép krémes maradjon. Két-három óra fagyasztás után gombócoztam. Mogyoróra emlékeztető ízvilágú.

Tipp: Japán fekete szezámos fagylalt itt

11 comments:

  1. Szezámmagimádó lévén- ezt ki fogom próbálni, köszönöm!

    ReplyDelete
  2. Ez amúgy szimpatikusabb látványra, mint a fekete szezámos :)

    ReplyDelete
  3. Vicuska, ajánlom!, de nem mondom, hogy melegen :-D)), majd számolj be.

    Egyébként férjnek jobban ízlett, mint a fekete. Nekem inkább a fekete szezámmagos tetszett ;-)

    ReplyDelete
  4. Én ilyet nem hallottam még,de megkóstolnám.

    ReplyDelete
  5. Aleda, szívesen megkínállak, ha szereted a mogyorós ízvilágot, csak ajánlani tudom ;-)

    ReplyDelete
  6. Nagyon jól mutat, guszta, még nem hallottam ilyenről, de szívesen megkóstolnám!

    ReplyDelete
  7. Éva, téged is szívesen várlak egy kóstolóra ;-)

    ReplyDelete
  8. Wow!!!! szuper ötlet, feltétlenül kipróbálom, köszike!:)))

    ReplyDelete
  9. Kata, örülök, hogy tetszik, kíváncsian várom :-)

    ReplyDelete
  10. Miért nem engedted ki a kommentemet?

    ReplyDelete
  11. szepyke, a reklámok a 'SPAM folder'-ben végzik, sajnálom

    ReplyDelete