
Héjával sütött főtt garnéla
fokhagymával, vajjal és petrezselyemmel
fokhagymával, vajjal és petrezselyemmel
A fagyasztott garnélát 2-3 percre forrásban lévő vízbe dobtam, majd leszűrtem, hideg vízzel átöblítettem és alaposan lecsepegtettem.
Egy vastag aljú serpenyőt felhevítettem. Rádobtam a lecsepegtetett garnélát és megcsorgattam olívaolajjal. Hozzáadtam 2 nagy gerezd, a reszelő gyalu részével vékonyra szeletelt fokhagymaforgácsot. Két lapát segítségével alaposan átforgattam, hagytam egyik-másik oldalát pirulni, végül megszórtam finomra aprított petrezselyemzölddel, és egy kis kocka vajat adtam hozzá. Átforgattam, enyhén sótam és már tálaltam is. Joghurtos majonézzel kínáltam.
Meseés, én még sosem ettem garnélát, de nagyon csábít a szép rózsaszín színük.
ReplyDeleteImádnám!!! Csodálatos látvány!!! Én magam még soha nem készítettem rákot, de a nyaralás alatt minden nap kerül a tányérunkra.
ReplyDeleteImádom, tegnap ettem, igaz nem ilyen ízesítéssel, nagyon finom volt. A gyerekeim nem szeretik, nem értem,hogy lehet nem szeretni.Ez a fokhagymás fantasztikus ízkavalkád lehet.
ReplyDeleteKati, szívesen látlak vendégül ezzel, és mással ;-)
ReplyDeleteGizi, ó, azok a horvát sült finomságok!! A tengeri dolgokhoz igazán értenek!
Trollanyu, szeretem a fokhagyma és a petrezselyemzöld házasságát ;-)
Valahogy nem érzek késztetést arra, hogy tengeri herkentyűket egyek, de annyira jól néz ki a képen, hogy megkóstolnám:-)
ReplyDeleteGerdi, köszönöm ;-)
ReplyDelete