Wednesday, September 07, 2011

Mexikói csirkeleves rizzsel

sopa-de-pollo-con-arroz
Vagyis sopa de pollo con arroz! Adva volt az aranyló csirkeleves, meg a főtt csirkemell. Még egy kis rizs, csilipaprika, cilanto meg zöldcitrom, és kész a mesés illatú, aromás, pikáns (csípőskés, savanykás) leves.

Az átszűrt húslevesalaphoz adtam egy-másfél marék átmosott rizst, meg 2-3 karika friss jalapeño-t és 2-3 csík chipotle-t (füstölt jalapeño). Lassú tűzön puhára főztem a rizst. Kivettem a chili-ket és beletettem a szálaira tépkedett hideg csirkemellet. Atforrt és tálaltam, aprított korianderrel meg (mexikói zöld citrom híján) lime-negyedekkel! Vigyzat addiktív!!

8 comments:

  1. Nagyon finom lehet ez a leves, már annyiszor szerettem volna kipróbálni a rizslevest,de még nem került rá sor.Ez fincsi lehet, csak koriander nélkül, mert az nálunk válóok:)

    ReplyDelete
  2. A receptet olvasva, nagyon finom lehetett!!!:)

    ReplyDelete
  3. Érdekes kombináció, de nagyon guszta! Szívesen megkóstolnám!

    ReplyDelete
  4. Anazar, szeretnélek meglepni egy díjjal, nézz be hozzám kérlek! :)

    ReplyDelete
  5. Nagyon jól néz ki... Biztosan nagyon finom is:)

    ReplyDelete
  6. Trollanyu, a koriandert nekem is szokni kellett. Bő öt év telt el az első kóstolás óta, és őszintén, ez év közepéig nagy ívben kerültem is. Ma már viszont nem ízlene a salsa mexicana vagy e leves nélküle ;-)

    Kati, nagyon finom, finomabb, mint ahogy hangzik!!

    Gizi, az volt!! A savanykás citrom és az érdes koriander csodásan feldobja a csirkelevest.

    Marika, a kombináció tökéletes ;-)

    Csilla, nagyon szépen köszönöm a díjat!!

    Roza, nagyon is!

    ReplyDelete
  7. Kicsit emlékeztet az indiai csirkelevesre, de abba még tejszín is kerül- finom, az egyszerű elkészítés ellenére és valóban addiktív :)

    ReplyDelete