
Vagyis sopa de pollo con arroz! Adva volt az aranyló csirkeleves, meg a főtt csirkemell. Még egy kis rizs, csilipaprika, cilanto meg zöldcitrom, és kész a mesés illatú, aromás, pikáns (csípőskés, savanykás) leves.
Az átszűrt húslevesalaphoz adtam egy-másfél marék átmosott rizst, meg 2-3 karika friss jalapeño-t és 2-3 csík chipotle-t (füstölt jalapeño). Lassú tűzön puhára főztem a rizst. Kivettem a chili-ket és beletettem a szálaira tépkedett hideg csirkemellet. Atforrt és tálaltam, aprított korianderrel meg (mexikói zöld citrom híján) lime-negyedekkel! Vigyzat addiktív!!
Az átszűrt húslevesalaphoz adtam egy-másfél marék átmosott rizst, meg 2-3 karika friss jalapeño-t és 2-3 csík chipotle-t (füstölt jalapeño). Lassú tűzön puhára főztem a rizst. Kivettem a chili-ket és beletettem a szálaira tépkedett hideg csirkemellet. Atforrt és tálaltam, aprított korianderrel meg (mexikói zöld citrom híján) lime-negyedekkel! Vigyzat addiktív!!
Nagyon finom lehet ez a leves, már annyiszor szerettem volna kipróbálni a rizslevest,de még nem került rá sor.Ez fincsi lehet, csak koriander nélkül, mert az nálunk válóok:)
ReplyDeleteNagyon jól hangzik.
ReplyDeleteA receptet olvasva, nagyon finom lehetett!!!:)
ReplyDeleteÉrdekes kombináció, de nagyon guszta! Szívesen megkóstolnám!
ReplyDeleteAnazar, szeretnélek meglepni egy díjjal, nézz be hozzám kérlek! :)
ReplyDeleteNagyon jól néz ki... Biztosan nagyon finom is:)
ReplyDeleteTrollanyu, a koriandert nekem is szokni kellett. Bő öt év telt el az első kóstolás óta, és őszintén, ez év közepéig nagy ívben kerültem is. Ma már viszont nem ízlene a salsa mexicana vagy e leves nélküle ;-)
ReplyDeleteKati, nagyon finom, finomabb, mint ahogy hangzik!!
Gizi, az volt!! A savanykás citrom és az érdes koriander csodásan feldobja a csirkelevest.
Marika, a kombináció tökéletes ;-)
Csilla, nagyon szépen köszönöm a díjat!!
Roza, nagyon is!
Kicsit emlékeztet az indiai csirkelevesre, de abba még tejszín is kerül- finom, az egyszerű elkészítés ellenére és valóban addiktív :)
ReplyDelete