Monday, January 09, 2012

Ananászos árpagyöngy

pearl-barley-with-pineapple
Színben és ízben egyaránt gazdag, édes-keserű árpagyöngy, ahol az édeskés ízvilágot az ananász, a kesernyésséget a paprika adja, köretnek vagy vega főételnek. Én ez utóbbiként fogyasztottam.

Hozzávalók:
1 csésze árpagyöngy
1 csokor zöldhagyma
1 db piros színű paprika
1 db zöld színű paprika
1 csésze ananászkocka (konzerv)
kevés vaj és olívaolaj
só, frissen őrölt bors


pineapple-pearl-barley
Az árpagyöngyöt (a.k.a. pufi vagy gersli) pergősre főztem, hideg vízzel átöblítettem, lecsepegtettem.

A színes paprikákat vékonyan felcsíkoztam, a zöldhagymát kétujjnyira feldaraboltam, majd kevés vajon 2-3 percig puhítottam. Enyhén sóztam, borsoztam. Hozzáadtam a lecsepegtetett ananászkockákat (saját levében, hozzáadott cukor nélkül eltett, nem a szirupos) és további 2-3 percig sütöttem-pároltam. Belekevertem a megfőtt, lecsepegtetett árpagyöngyöt, kevés ananászlevet és egy csurrantásnyi olívaolajat (szezámolaj opció) öntöttem rá, és egy utolsó 2-3 percig, óvatosan átforgatva 'forraltam'. A végeredmény egy szaftos, de nem leves, ízletes vega köret vagy főétel.

pineapple-pepper-pearl-barley
Tipp: Sárgarépás árpagyöngy

6 comments:

  1. Jól néz ki, még sosem láttam ilyen variációban a barley-t, de nem rossz ötlet.:)

    ReplyDelete
  2. Nagyon finom lehet! Guszta , annyira tetszik mikor ilyen jó színes a tányéron az étel!

    ReplyDelete
  3. Különleges. Tetszik. :)

    ReplyDelete
  4. Micsoda színek!:) Guszta nagyon!:)

    ReplyDelete
  5. Nemcsak egészséges és finom, hanem szép is!

    ReplyDelete
  6. Erika, mivel én nagyon szeretem a pearl barley-t, ezért rengeteg variációban el tudom képzelni ;-)

    Éva, Wanna, szemnek szájnak ingere :-)))

    Petra, finom, friss, laktató.

    Roza, köszönöm.

    ReplyDelete