Paradicsomos-gombás marhahús ragu teljes kiőrlésű
fusilli tésztán, friss bazsalikommal, füstölt sajttal sütve
Hozzávalók (4-6 személyre):
450 g darált marhahús
12-15 db gomba
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 fej vöröshagyma
3-4 db nagyobb paradicsom
friss bazsalikomlevél
teljes kiőrlésű fusilli tészta
füstölt sajt
őrölt fűszerkömény
só, frissen őrölt bors
őrölt pirospaprika
1 ek. paradicsompüré
A vékonyra szeletelt vöröshagymát 1-2 ek. olívaolajon üvegesre pároltam. Hozzáadtam a felszeletelt gombát és fedő alatt 4-5 percig puhítottam. Amikor már elfőtt a gomba levének java, hozzáadtam a darált marhahúst. Miután elveszítette a színét, fűszereztem: finomra reszelt fokhagymával, kevés őrölt pirospaprikával, fűszerköménnyel, sóval és borssal.
Fedővel félig letakarva finoman gyöngyöztettem 3-4 percig a húst, majd hozzáadtam a paradicsompürét és a felkockázott friss paradicsomot. Újabb 5-6 percig gyöngyöztettem, fedőt félig rajtahagytam.
Közben kifőztem a tésztát. Leszűrtem, hideg vízzel jól átöblítettem, majd alaposan lecsepegtettem.
Egy tűzálló tál aljára halmoztam a teljes kiőrlésű tésztát, beborítottam a paradicsomos-gombás marhahússal, friss bazsalikomleveleket raktam rá, végül megszórtam reszelt sajttal (Smoked Gubbeen). Előmelegített sütőben készre sütöttem. Jó étvágyat!
Remekül néz ki és hangzik! Rakott tészta is jöhetne bármikor. Akár most is, mert épp ebédidő van:) Minden hozzávaló naaaagyon tetszik!
ReplyDeleteLegyél a vendégem Emi!
ReplyDeleteMinden rakott tésztát imádok, ez is egy nagy kedvencem lenne :)
ReplyDeleteNagyon szeretem a rakott tésztákat, olyan sokféleképpen lehet kombinálni őket. Ez nagyon bejönne az én családomnak is:)
ReplyDeleteDisznóhússal is müködne igaz? A bazsalikomom még aprócska, de ahogy egy kicsit fejlődik én is kipróbálom:) Guszta nagyon:)
ReplyDeleteVikvi, köszönöm.
ReplyDeleteTrollanyu, köszönöm. Igen, a kombinálási lehetőségek végtelenek. Egy kis ez, vagy egy kis az, és máris új tésztavarázs lesz belőle ;-)
Kati, köszönöm. Disznóhússal, pulykahússal, de még báránnyal is!