Felhőkönnyű banános mini palacsinták íróval
Hozzávalók:
150 ml író (buttermilk)
1 db tojás
1 szép pettyesre érett banán
1 csipet só
1 csipet őrölt fahéj
fél tk. szódabikarbóna
9 ek. liszt
1 tk. olaj (sütéshez)
+ 1 db banán (tálaláshoz)
A fentieket a liszt kivételével kézi habverővel habosra kevertem, majd kanalanként adagoltam bele a lisztet. A kapott palacsinta-tésztát tíz percet pihentettem.
A serpenyőt szárazon felhevítettem. Az ecset hegyét olívaolajba mártottam és vékonyan kikentem vele a forró serpenyőt, majd evőkanálnyi adagokban kisütöttem a palacsintákat.
Hogy pontosan mennyi lett, nem tudom, gyorsan fogyott belőle menet közben, de húsz biztosan. Még melegen banánszeletekkel tálaltam.
[i] Cukor nélküli. Hidegen sem esik össze.
A serpenyőt szárazon felhevítettem. Az ecset hegyét olívaolajba mártottam és vékonyan kikentem vele a forró serpenyőt, majd evőkanálnyi adagokban kisütöttem a palacsintákat.
Hogy pontosan mennyi lett, nem tudom, gyorsan fogyott belőle menet közben, de húsz biztosan. Még melegen banánszeletekkel tálaltam.
[i] Cukor nélküli. Hidegen sem esik össze.
Szeretem a banános palacsintákat. Jöhetne pár darab:)
ReplyDeleteJanka, akkor ez biztos ízlene! Küldöm ;-)
ReplyDeleteA lányom mellettem nagyon jajgat, meg kell kóstolnunk:-)
ReplyDeleteHajniZoli, nem fogjátok megbánni!!
ReplyDeleteÁ, kész vagyok teljesen, holnap palacsinta lesz a reggeli!
ReplyDeleteVikvi, palacsintára fel!
ReplyDeleteAnnyira helyesek, nagyon fincsik lehetnek! :) Csatlakozok Hajniékhoz jajgatásilag... :)
ReplyDeleteHankka, igen, jól mutatnak, hogy nem túl nagyok. Pompás kis tésztája van ;-)
ReplyDelete