Gyors desszert kényelmes vasárnapokra, hozzáadott cukor nélkül
Valami kis édesre vágytam, könnyűre, gyorsra, habosra. Legyen savanykás. Legyen rajta tejszínhab! Ne legyen benne cukor. Ne kelljen vele pepecselni, de sütve is legyen. Kakaós piskóta, meggy, tejszín.
Hozzávalók: 4 db tojás, csipet só, 3 ek. liszt, 1 csapott tk. sütőpor, 1 ek. keserű kakaó, 2 ek. nyírfacukor (xylitol), meggydarabos lekvár, 2 dl tejszín (double cream), étcsokoládé.
A tojásból, lisztből, sütőporból, kakaóból és nyírfacukorból piskótatésztát sütöttem. Miután kihűlt meggydarabos sűrű lekvárral megkentem, majd keményre vert tejszínhabot tettem rá, végül étcsokoládét reszeltem a tetejére. Pillanatok alatt elfogyott, ott, állva a konyhában.
[i] St. Dalfour NO ADDED SUGAR Black Cherry Spread INGREDIENTS:
Black Cherries 55%, Grape Juice Concentrate, Fruit Pectin, Lemon Juice.
Black Cherries 55%, Grape Juice Concentrate, Fruit Pectin, Lemon Juice.
El sem tudok jobbat képzelni egy ilyen sütinél!
ReplyDeleteNagyon finom lehet, mutatóska!
ReplyDeleteNagyon guszta!
ReplyDeleteSzinte érzem a leírásod alapján az ízét a számban! :)
ReplyDeleteFantasztikus, én is szívesen beszálltam volna az állva-elfogyasztásába! ;-)
ReplyDeleteDe jól kitaláltad, nagyon guszta lett! :)
ReplyDeleteLányok, köszönöm szépen!
ReplyDelete