Céklasaláta orosz módra
Kell hozzá:
cékla
krumpli
savanyú káposzta
lilahagyma
bab
olívaolaj
rizsecet
A babot (idén azuki, nem kell egész este áztatni és hamarabb meg is fő) beáztattam három-négy órára, majd bő friss vízben, babérlevéllel és fokhagymával megfőztem. Hagytam a főzőlében kihűlni (nem repedezik meg, nem cserepesedik ki). A céklát és a krumplit héjában megfőztem.
Miután kihűlt a cékla, meghámoztam és felkockáztam. Öntöttem rá ecetet, majd olajat. Hozzáadtam a vékonyra felszeletelt lilahagymát, majd a felaprított savanyú káposztát. Átforgattam, hozzáadtam a leszűrt, lecsepegtetett babot és a felkockázott krumplit. Óvatosan átforgattam, tálalásig hűtőszekrényben pihentettem. Előző este is el lehet készíteni, így kellően össze fog érni másnapra. Jó étvágyat hozzá!
De szeretem, én bab nélkül készítem általában. Tervben volt az ünnepekre, de aztán más saláták mellett döntött a családi tanács :)
ReplyDeleteKülönleges a babbal készítve, jó kis vitaminbomba így télidőben! :)
ReplyDeleteVicuska, nálam is bab nélküli a gyors, 'vinyigret light' verzió. Idén kívánkozott bele a bab. Ott könyörgött, hogy légyszi, légyszi, légyszi, éhes maradsz, ha nem raksz bele :-D)))))))))))
ReplyDeleteHankka, a kedvenc téli salátám!