Saturday, February 01, 2014

Meggyes tejfölös

sour_cherry_baked_cheesecake
Alaposan belenyúltam Doña Carmen Tarta de queso-jába... A tehéntejet zabtejre cseréltem, a tejszínt tejfölre, a répacukrot nyírcacukorra és szemtelenül le is csökkentettem, a sajtot pedig egyszerűen kihagytam.

Kell hozzá:
1 csésze natúr joghurt (Greek style)
1 csésze zabtej
1 csésze liszt
1 csésze tejföl
3 csapott ek. nyírfacukor (xylitol)
3 tojás

300 g fagyasztott meggy

A jénait (25x25cm) vékonyan kikentem olajjal (szőlőmag), majd vékonyan meghintettem liszttel, beleöntöttem a tésztát. Öt percig sütöttem 200 °C-on, majd megszórtam a meggyel (ha egész közelről potyogtatjuk bele a meggyszemeket akkor a tetején maradnak, ha magasabbról ejtjük bele, lesüllyednek), majd visszatoltam 25-30 percre a már 180 °C-os sütőbe. Ha van türelmünk kivárni amíg teljesen kihűl, valószínűleg szépen/szebben szeletelhető. Nekem nem volt! Jó étvágyat!

sour_cherry_baked_cheesecake

6 comments:

  1. És így is milyen klassz lett, csodaszép! :)

    ReplyDelete
  2. Hú, de jókor jött! Ez az ami nekem is kell, méghozzá holnapra!!! 13 főre...:) Már a múltkor szemeztem vele, de nem volt elég diétás. Így tökéletes! Légy szíves írd meg, hogy mekkora a csészéd!?:D Én a régi, békebeli, nagymamaféle kávés csészét hívom csészének, ami szerintem nem több másfél decinél. A nagyobb, az nekem bögre, azaz 2.5 dl Melyikre gondolsz?

    ReplyDelete
  3. Ez csodásan nét ki, már el is képzeltem áfonyával és meg is fogom sütni hamarosan:)

    ReplyDelete
  4. Nagyon tetszik így is! Sőt így meggyel még szimpatikusabb!

    ReplyDelete
  5. Hankka, köszönöm. Gyorsan is fogyott ;-)

    Tiffanylda, én azt mondanám ez az adag úgy 8 főre elegendő. A csésze amit használok 250 ml (ahogy te nevezed, akkor bögre).

    Erika, ki sem érkezett hűlni ;-))

    Trollanyu, áfonyával igazán finom lesz! Én meg alig várom a málnaszezont :-O

    Marisz, nagyon passzol bele a savanykás meggy!!

    ReplyDelete