Kedvelem a hagymát. Sokoldalú. Sülhet, főhet, párolódhat, pirulhat. Nyersen is fogyasztható. Savanyítani is lehet. Illatos, aromás, karakteres. Gyulladáscsökkentő, antioxidáns tulajdonságokkal is bír.
Minden alkalommal megríkat, de elnézem neki, mert nem tudok élni nélküle. Egy-egy salátából ki nem maradhat. Szeretem ahogy ropog, lédús, átmelegít. Kiváló ragualap. Megszínezi, megfűszerezi azt. Húshoz, zöldséghez egyaránt illik. A magyar konyha egyik fontos alapanyaga, de legyen akár kínai, indiai, mexikói, vagy francia, egyikből sem hiányozhat. Vega, vegán, húsimádó konyha éppúgy kockázza, szeleteli, karikázza, negyedeli levesbe, előételbe, főételbe. Biztos vagyok benne, hogy még desszertbe is használják. Éljen a hagyma!
Igazad van!:) Megérdemel a hagyma egy posztot!:)
ReplyDeleteCsatlakozom! :)
ReplyDeleteNálunk kosárszámra fogy a hagyma. Sütibe ugyan nem -de igen, sósba- használom, de szinte minden másba. Éljen a hagyma:-)
ReplyDelete