
Hozzávalók: 300 g fagyasztott málna, 3 dl tejföl, 3 dl tejszín, 3 ek. méz.
A málnát 10-15 perccel előbb kivettem a fagyasztóból (pár szemet félretettem). Amikor még jeges, de már itt-ott puha volt (de még nem folyt!) aprítóban pépesítettem, hozzáadtam a mézet és a tejfölt és szép krémesre kevertem. A tejszínt kemény habbá vertem és beleforgattam a tejfölös-mézes málnába. Amikor már szép egyenletesen elkeveredett, fagyasztást tűrő műanyag edény(ek)be öntöttem (2 x fél liter, a széles, lapos a legjobb) és betettem a fagyasztóba. Fél óra elteltével villával átdolgoztam, majd egy újabb fél óra után ismét átkevertem, végül 2-3 órát fagyasztottam. Tálaláskor gombócoztam és tört málnával kínáltam. Kiváló savanykás hűsítő! Friss és gyümölcsös. Főzés és fagylaltgép nélkül.
A málnát 10-15 perccel előbb kivettem a fagyasztóból (pár szemet félretettem). Amikor még jeges, de már itt-ott puha volt (de még nem folyt!) aprítóban pépesítettem, hozzáadtam a mézet és a tejfölt és szép krémesre kevertem. A tejszínt kemény habbá vertem és beleforgattam a tejfölös-mézes málnába. Amikor már szép egyenletesen elkeveredett, fagyasztást tűrő műanyag edény(ek)be öntöttem (2 x fél liter, a széles, lapos a legjobb) és betettem a fagyasztóba. Fél óra elteltével villával átdolgoztam, majd egy újabb fél óra után ismét átkevertem, végül 2-3 órát fagyasztottam. Tálaláskor gombócoztam és tört málnával kínáltam. Kiváló savanykás hűsítő! Friss és gyümölcsös. Főzés és fagylaltgép nélkül.
ó, ez gyönyörű!! pont így csinálom kb az eperfagyit, az is príma. ideje elkezdeni:)
ReplyDeleteIsteni! Azonnal kérek! :)
ReplyDeleteNa ebből én is kérek szépen! :) remélem, még jut!
ReplyDeleteÉn is kérnék, nagyon-nagyon guszta, imádom a málnát.
ReplyDeleteNagyon jól néz ki,guszta elfogadnám most én is ebéd utáni desszertnek!
ReplyDeleteCsudajó
ReplyDeleteKöszönöm a hozzászólásokat! Rossz hírem van. Elfogyott. Az utolsó gombócig! Egy liter két nap alatt!!
ReplyDeleteHú ez fantasztikus lehet!:-)
ReplyDeleteAz volt! Köszi ;-)
ReplyDelete