Thursday, May 05, 2011

Jeges málnakrém

raspberry ice cream
Hozzávalók: 300 g fagyasztott málna, 3 dl tejföl, 3 dl tejszín, 3 ek. méz.

A málnát 10-15 perccel előbb kivettem a fagyasztóból (pár szemet félretettem). Amikor még jeges, de már itt-ott puha volt (de még nem folyt!) aprítóban pépesítettem, hozzáadtam a mézet és a tejfölt és szép krémesre kevertem. A tejszínt kemény habbá vertem és beleforgattam a tejfölös-mézes málnába. Amikor már szép egyenletesen elkeveredett, fagyasztást tűrő műanyag edény(ek)be öntöttem (2 x fél liter, a széles, lapos a legjobb) és betettem a fagyasztóba. Fél óra elteltével villával átdolgoztam, majd egy újabb fél óra után ismét átkevertem, végül 2-3 órát fagyasztottam. Tálaláskor gombócoztam és tört málnával kínáltam. Kiváló savanykás hűsítő! Friss és gyümölcsös. Főzés és fagylaltgép nélkül.

mixing-raspberry-ice-cream

9 comments:

  1. ó, ez gyönyörű!! pont így csinálom kb az eperfagyit, az is príma. ideje elkezdeni:)

    ReplyDelete
  2. Isteni! Azonnal kérek! :)

    ReplyDelete
  3. Na ebből én is kérek szépen! :) remélem, még jut!

    ReplyDelete
  4. Én is kérnék, nagyon-nagyon guszta, imádom a málnát.

    ReplyDelete
  5. Nagyon jól néz ki,guszta elfogadnám most én is ebéd utáni desszertnek!

    ReplyDelete
  6. Köszönöm a hozzászólásokat! Rossz hírem van. Elfogyott. Az utolsó gombócig! Egy liter két nap alatt!!

    ReplyDelete
  7. Hú ez fantasztikus lehet!:-)

    ReplyDelete