Tuesday, May 17, 2011

Summer berry frozen yogurt

summer-berry-frozen-yogurt
Úgy készítettem, mint a Jeges málnakrém-et (szintén főzés és fagylaltgép nélkül), a különbség csak a joghurt és a vegyes gyümölcs.

Hozzávalók: 350 g fagyasztott málna, szeder, fekete és piros ribiszke, 3 dl joghurt, 3 dl tejszín, 3 ek. méz.

A fagyos vegyes gyümölcsöt (pár szemet félretettem) elektromos aprítóval pépesítettem, majd hozzáadtam a mézet és a joghurtot. Krémesre kevertem. Végül a kemény habbá vert tejszínt is beleforgattam a joghurtos-mézes gyümölcsbe. Fagyasztást tűrő műanyag edénybe öntöttem és betettem a fagyasztóba. Fél óra elteltével villával átkevertem, majd egy újabb fél óra után ismét áttörtem, végül 2-3 órát fagyasztottam. Gombócoztam és a félretett fagyott szemekkel tálaltam. Friss, gyümölcsös, joghurtos. Főzés és fagylaltgép nélkül.

pink-berry-frozen-yogurt

9 comments:

  1. Szívesen elfogadnék egy gombóccal most belőle.

    ReplyDelete
  2. Nagyon jól néz ki, szinte érezni a hűsítő kisugárzását a fagyott gyümölcsöktől!

    ReplyDelete
  3. Kati, szívesen meg is kínálnálak belőle ;-)

    Köszönöm Éva.

    Köszönöm egycsipet.

    ReplyDelete
  4. Én is beállok a sorba!:-),nagyon szép!

    ReplyDelete
  5. Nagyon csalogató ez a fagyi, és a színe csodálatos!!! Viszem is a receptet magammal.:)

    ReplyDelete
  6. Ditta köszönöm :-)

    Gizi, vigyed csak és majd számolj be, hogy ízlett.

    ReplyDelete
  7. Nagyon jol nez ki, megennem!:) Foleg ebben a forro dublini idoben ;P

    ReplyDelete
  8. Tudod, itt nem az számít, hogy hány fok van, hanem hogy mit mutat a kalendár. Május = Nyár. Elő a flipfloppal. Elő a fagyival :-D)))

    ReplyDelete