Hozzávalók: 300 g fagyasztott málna, 3 dl tejföl, 3 dl tejszín, 3 ek. méz.
A málnát 10-15 perccel előbb kivettem a fagyasztóból (pár szemet félretettem). Amikor még jeges, de már itt-ott puha volt (de még nem folyt!) aprítóban pépesítettem, hozzáadtam a mézet és a tejfölt és szép krémesre kevertem. A tejszínt kemény habbá vertem és beleforgattam a tejfölös-mézes málnába. Amikor már szép egyenletesen elkeveredett, fagyasztást tűrő műanyag edény(ek)be öntöttem (2 x fél liter, a széles, lapos a legjobb) és betettem a fagyasztóba. Fél óra elteltével villával átdolgoztam, majd egy újabb fél óra után ismét átkevertem, végül 2-3 órát fagyasztottam. Tálaláskor gombócoztam és tört málnával kínáltam. Kiváló savanykás hűsítő! Friss és gyümölcsös. Főzés és fagylaltgép nélkül.
A málnát 10-15 perccel előbb kivettem a fagyasztóból (pár szemet félretettem). Amikor még jeges, de már itt-ott puha volt (de még nem folyt!) aprítóban pépesítettem, hozzáadtam a mézet és a tejfölt és szép krémesre kevertem. A tejszínt kemény habbá vertem és beleforgattam a tejfölös-mézes málnába. Amikor már szép egyenletesen elkeveredett, fagyasztást tűrő műanyag edény(ek)be öntöttem (2 x fél liter, a széles, lapos a legjobb) és betettem a fagyasztóba. Fél óra elteltével villával átdolgoztam, majd egy újabb fél óra után ismét átkevertem, végül 2-3 órát fagyasztottam. Tálaláskor gombócoztam és tört málnával kínáltam. Kiváló savanykás hűsítő! Friss és gyümölcsös. Főzés és fagylaltgép nélkül.
9 comments:
ó, ez gyönyörű!! pont így csinálom kb az eperfagyit, az is príma. ideje elkezdeni:)
Isteni! Azonnal kérek! :)
Na ebből én is kérek szépen! :) remélem, még jut!
Én is kérnék, nagyon-nagyon guszta, imádom a málnát.
Nagyon jól néz ki,guszta elfogadnám most én is ebéd utáni desszertnek!
Csudajó
Köszönöm a hozzászólásokat! Rossz hírem van. Elfogyott. Az utolsó gombócig! Egy liter két nap alatt!!
Hú ez fantasztikus lehet!:-)
Az volt! Köszi ;-)
Post a Comment