
Hozzávalók: 2 fej cékla, 2 db édesburgonya, 1 db sárgarépa, 1 marék dió, feta sajt, fokhagyma, 4 ek. olívaolaj, oregánó, fahéj, só, bors.
A céklát héjában megfőztem (nem túl puhára), miután kihűlt, meghámoztam és nagyobb kockákra vágtam. Egy tálba tettem, meglocsoltam 1 ek. olívaolajjal, átforgattam, megszórtam aprított fokhagymával, ismét alaposan átforgattam. Tíz percet pácoltam.
Közben az édesburgonyát meghámoztam, felkockáztam, tálba tettem, ráöntöttem 1 ek. olívaolajat, átforgattam és megszórtam kevés fahéjjal (1-2 csipet).
A sárgarépát meghámoztam, felkockáztam, szintén egy nagyobb tálba tettem, megcsorgattam olívaolajjal (1 ek.), átkevertem és meghintettem kevés frissen őrölt borssal.
Egy nagyobb tepsit sütőpatírral borítottam, rátettem a zöldségeket, finoman megszórtam nagyszemű sóval, melléraktam a diót és előmelegített sütőben 25-30 percet sütöttem.
Közben bepácoltam a feta sajtot. Kockára vátam, meglocsoltam 1 ek. olívaolajjal, finoman átforgattam és megszórtam szárított oregánóval.
Miután a zöldségek megpuhultak, megsültek (a diót előbb is ki lehet venni), tányérra szedtem, megszórtam a pirított dióval és a pácolt feta sajttal. Pompás főétel, de akár köret is lehet belőle sült hús mellé
A céklát héjában megfőztem (nem túl puhára), miután kihűlt, meghámoztam és nagyobb kockákra vágtam. Egy tálba tettem, meglocsoltam 1 ek. olívaolajjal, átforgattam, megszórtam aprított fokhagymával, ismét alaposan átforgattam. Tíz percet pácoltam.
Közben az édesburgonyát meghámoztam, felkockáztam, tálba tettem, ráöntöttem 1 ek. olívaolajat, átforgattam és megszórtam kevés fahéjjal (1-2 csipet).
A sárgarépát meghámoztam, felkockáztam, szintén egy nagyobb tálba tettem, megcsorgattam olívaolajjal (1 ek.), átkevertem és meghintettem kevés frissen őrölt borssal.
Egy nagyobb tepsit sütőpatírral borítottam, rátettem a zöldségeket, finoman megszórtam nagyszemű sóval, melléraktam a diót és előmelegített sütőben 25-30 percet sütöttem.
Közben bepácoltam a feta sajtot. Kockára vátam, meglocsoltam 1 ek. olívaolajjal, finoman átforgattam és megszórtam szárított oregánóval.
Miután a zöldségek megpuhultak, megsültek (a diót előbb is ki lehet venni), tányérra szedtem, megszórtam a pirított dióval és a pácolt feta sajttal. Pompás főétel, de akár köret is lehet belőle sült hús mellé
Nagyon jó ez a saláta:) Sült céklát is meg édesburgonyát is szoktam készíteni, bár azt ritkán, mert iszonyú drága itt. Így salátaformában még nem ettem, de tuti jó lehet és nagyon egészséges!!
ReplyDeleteA cékláért nagyon oda vagyok, alig várom, hogy McNally-ék kihozzák a piacra. Négyesével fogom venni!!
ReplyDeleteAz édesburgonya ide az USA-ból jön. Nincs nagyon konkurenciája, sajnos (4 db 3 juro). A közönséges krumplit helyettesítem vele, ahol az íze megengedi ;-)
Az édesburgonyát nem használom, de ettől függetlenül jó ez a sali! Cékla jöhet bármikor!!! Ha jó fajtát találok a piacon, többet is veszek belőle és mélyhűtőbe rakom- nyersen és főve is, de előtte szeletelem, kockázom és reszelem. Borscsba is azt használom meg salátákhoz.
ReplyDeleteÓ igen, vékla, cékla, cékla! A vinyigretbe pl. bele tudnék fulladni :-D))
ReplyDeleteTudtátok, hogy az édesburgonya (batáta) nem is burgonya, hanem egy gyökér? Magyarországon is termelnek batátát, több félét is.
ReplyDeleteA héten a nekedterem.hu oldalon ez a recept is megtalálható. Tehát, ha heti dobozt rendelsz, akkor lesz benne 1 kg. batáta, amelyből elkészítheted ezt a salátát.