
A vasárnapi ebédek gyakori kísérője volt gyerekkoromban a variálható tejfeles saláták. Kora nyáron retekből vagy salátalevélből, nyár derekán paradicsomból vagy uborkából készültek.
A mai saláta akár a 'három az egyben' nevet is kaphatná, uborka-retket-paradicsom összeállítással. Az uborkát felkockáztam, a retket felkarikáztam, a (koktél) paradicsomot félbevágtam, és a zöldségeket egy tálba tettem. Hozzáadtam egy kisebb fej finomra aprított vöröshagymát, enyhén sóztam és nyakonöntöttem tejfellel. Végül petrezselyemzöldet adtam hozzá és finoman átforgattam. Pompás ropogós, vitamindús köret, kísérő!
A mai saláta akár a 'három az egyben' nevet is kaphatná, uborka-retket-paradicsom összeállítással. Az uborkát felkockáztam, a retket felkarikáztam, a (koktél) paradicsomot félbevágtam, és a zöldségeket egy tálba tettem. Hozzáadtam egy kisebb fej finomra aprított vöröshagymát, enyhén sóztam és nyakonöntöttem tejfellel. Végül petrezselyemzöldet adtam hozzá és finoman átforgattam. Pompás ropogós, vitamindús köret, kísérő!
Ezt nagyon szeretem én is ! Uborkasalátára is szoktam tejfölt tenni,vagy paprika, paradicsom hagyma és úgy rá a tejföl!:)
ReplyDeleteKöszi!Kiprobaltam,nagyon finom volt!
ReplyDeleteEva, olyan jo egy kis savanykas tejfol a ropogos zoldsegen, nem igaz?
ReplyDeleteOrulok, hogy izlett ;-)