Thursday, April 12, 2012

Cheddar sajtos tönkölyropogós

wholemeal-spelt-crackers
Cheddar sajttal ízesített, teljes kiőrlésű tönkölylisztes stangli

Hozzávalók:
300 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
120 g vaj
1-2 csipet frissen őrölt bors
1 csipet szódabikarbóna
4 ek. tejföl (vagy krémes görög joghurt)
finomra reszelt Cheddar sajt
kevés só és egész kömenymag
1 kisebb tojás (a kenéshez)


grated-Cheddar-cheese
A liszthez kevertem a sót, borsot, és a szódabikarbónát, beledolgoztam a vajat, majd hozzáadtam a tejfölt, végül 1-2 ek. finomra reszelt Cheddar sajttal átgyúrtam.

wholemeal-savoury-cracker-dough
A tésztát kinyújtottam 5-6 mm vastagságúra, lekentem a felvert tojással, meghintettem a finomra reszelt Cheddar sajttal, majd még egy kevés egész kömenymaggal és nagy szemű sóval is megszórtam. Felcsíkoztam, felszabdaltam, majd sütőpapírra helyeztem és előmelegített sütőben, 180 °C-on aranybarnára sütöttem.

Tipp: Sós stangli, Sajtos-köményes tallérok, Poker Snack, Hárommagos;

7 comments:

  1. Fincsi, ezt nagyon kipróbálnám. imádom a sajtot rajta :)

    ReplyDelete
  2. Nagyon kedvemre való:) Mostanában amúgyis rákattantam ezekre:)

    ReplyDelete
  3. Ezt nekem is fogamra való, szuper!

    ReplyDelete
  4. Nagyon finom lehet, imádom a sajtos ropogtatni valókat.:)

    ReplyDelete
  5. Vikvi, nem bánod meg ha kipróbálod ;-)

    Trollanyu, nagyon finom ízt ad neki a teljes kiőrlésű liszt. Fogyott is rendesen :-))

    Mrita, köszönöm.

    Gizi, ez aztán tényleg ropog és finom ;-)

    ReplyDelete
  6. De jól hangzik! És még egészséges is! mentem máris...Köszi!

    ReplyDelete
  7. Igen, Illéskrisz, egy finomított liszt nélküli ropogtatni való. Bármilyen teljes kiőrlésűből kiváló ;-)

    ReplyDelete