
Vajon megdinszteltem egy kisebb fej hagymát, meghintettem kevés Vega-Mix-szel, rádobtam a feltördelt zöldbabot (McNally's, organic), felöntöttem épp annyi vízzel, hogy ellepje, majd félpuhára főztem. Enyhén sóztam, majd felöntöttem 3 dl tejjel és 6 dl íróval (egy csapott ek. liszt is mehet bele, ha sűrűbbre akarjuk, én most kihagytam). További 3-5 perc főzés után lehúztam a tűzől és finomra aprított kaprot meg petrezselyemzöldet tettem bele. Azonnal tálaltam.
Nagyon guszta, finom lehet a sok fűszertől! Ebbe a levesbe én nem szoktam tenni kaprot meg petrezselymet, de biztos nagyon finom vele!
ReplyDeleteNálam is ez volt a tegnap,de íróval még nem készítettem,biztos fincsi.
ReplyDeleteEz istenien néz ki, imádom a zöldbabot:) Iróval is biztos fincsi.
ReplyDeleteNagyon guszta, én is nagyon szeretem a zöldpaszulyt.
ReplyDeleteÉva, friss és üde a kaportól és a petrezselyemzöldtől, illenek a visszafogott ízű zöldbabhoz. Általában én is csak tejjel és egy kevés tejfellel habarom, palágyi módra.
ReplyDeleteAleda, trollanyu, jó ötletnek bizonyult íróval, savanykásabb a tejnél, így nem is tettem bele ecetet ;-)
Kati, finom is a zöldpaszuly!!