Tuesday, July 26, 2011

Íróval habart zöldbableves

green-bean-soup
Friss, könnyű leves helyi bio zöldbabból friss íróval.

Vajon megdinszteltem egy kisebb fej hagymát, meghintettem kevés Vega-Mix-szel, rádobtam a feltördelt zöldbabot (McNally's, organic), felöntöttem épp annyi vízzel, hogy ellepje, majd félpuhára főztem. Enyhén sóztam, majd felöntöttem 3 dl tejjel és 6 dl íróval (egy csapott ek. liszt is mehet bele, ha sűrűbbre akarjuk, én most kihagytam). További 3-5 perc főzés után lehúztam a tűzől és finomra aprított kaprot meg petrezselyemzöldet tettem bele. Azonnal tálaltam.

organic-green-beans

McNallys-yoghurt-buttermilk

5 comments:

  1. Nagyon guszta, finom lehet a sok fűszertől! Ebbe a levesbe én nem szoktam tenni kaprot meg petrezselymet, de biztos nagyon finom vele!

    ReplyDelete
  2. Nálam is ez volt a tegnap,de íróval még nem készítettem,biztos fincsi.

    ReplyDelete
  3. Ez istenien néz ki, imádom a zöldbabot:) Iróval is biztos fincsi.

    ReplyDelete
  4. Nagyon guszta, én is nagyon szeretem a zöldpaszulyt.

    ReplyDelete
  5. Éva, friss és üde a kaportól és a petrezselyemzöldtől, illenek a visszafogott ízű zöldbabhoz. Általában én is csak tejjel és egy kevés tejfellel habarom, palágyi módra.

    Aleda, trollanyu, jó ötletnek bizonyult íróval, savanykásabb a tejnél, így nem is tettem bele ecetet ;-)

    Kati, finom is a zöldpaszuly!!

    ReplyDelete