Saturday, July 09, 2011

McNally’s Family Farm

SAT-market-McNallys-Family-Farm
Nem múlik el szombat úgy, hogy Jenny McNally zöldséges standját meg ne látogatnánk a Temple Bar Food Market-en, ahol mindig friss, szezonális(!) zöldekkel várnak hétről hétre.

Salátazöldekből, zöld fűszernövényekből hatalmas választék van! Petrezselyem, kapor, snidling, menta pompás illata száll a kosarak körül.

A tavaszon tucatnál is több csalán, sóska, meg spenót levest készítettem. Ez utóbbit azóta is hetente észítem köretnek, pl. fokhagymával párolva.

A ribizlinek, köszmétének, uborkának most van a szezonja. A köszmétéből lolly lett, az uborkát kovászoltam, a ribizli meg csak úgy elfogyott.

Dublinhoz közeli farmjukon joghurtot is készítenek, meg dzsemeket. A málna coulis vagy a bodza cordial egyszerűen fantasztikus.

Alig várom már az őszi céklaszezont, de addig is sok-sok zöldet fogunk elfogyasztani! Ma dupla adag spenótot meg petrezselymet, valamint mizunát, kaprot, kelt (black kale) és uborkát vettem.

temple-bar-food-market-McNallys
temple-bar-food-market-McNallys-veg

No comments: