0,5 kg friss zoldbab
1 db kozepes fej hagyma
1 ek. vaj + 1 ek. olivaolaj
pirospaprika, so
1-1 ek. sza'ritott petrezselyem, snidling, tarkony
2 db baberlevel
fel zoldsegkocka
2 dl tejfol + 1 ek. liszt
A vajon es az olajon megdinsztelem az aprora vagott hagymat, es hagyom pirulni egy kicsit. Az atmosott zoldbab vegeit levagom es harom reszbe torom. A hagymat lehuzom a tuzrol, megszorom pirospaprikaval, sza'ritott fuszerekkel, beleforgatom a babot, felontom vizzel (duplan ellepje). Ha felforrt, beleteszem a baberlevelet, megsozom es mersekelt tuzon, fedo alatt puhara fozom (15-20 perc).
A tejfolben elkeverem a lisztet, szedek hozza par evokanal levest, simara dolgozom, es a lassan gyongyozo leveshez ontom. Hagyom, hogy atforrjon. Azonnal talalom!
>> A savanykas tejfol es a tarkony ize remekul illik a friss, zsenge zoldbabhoz.
No comments:
Post a Comment