Friday, March 23, 2012

Feketeribizlis zabfalatok

blackcurrant-oatmeal-cookie
Omlós, teljes kiőrlésű zabfalatok feketeribizli lekvárral

A tésztája a (teljes kiőrlésű) zabkeksz, csak épp nyújtás és szaggatás helyett apróbb gömböket formáztam az illatos tésztából, amit aztán az ujjam hegyével meglapítottam, és a keletkezett mélyedésbe fél-fél tk. feketeribizli lekvárt (St. Dalfour Blackcurrant) tettem.

• St. Dalfour Blackcurrant High Fruit Content Spread
INGREDIENTS: Blackcurrants (50%), Unsweetened Grape Juice Concentrate, Gelling Agent (Pectin). No Added Sugar. Sweetened only with fruit juice concentrate.

Tipp: Áfonyás-pekános zabfalatok

13 comments:

  1. Szuper, már vittem is. Kár, hogy nem a szomszédban laksz, mert biztos átkopognék egy kis lekvárért... :)))

    ReplyDelete
  2. Ez valami isteni lehet, zab és áfonya és még egészséges is.

    ReplyDelete
  3. Újra zabkeksz, ráadásként lekvárral... egyre jobban kívánom!

    ReplyDelete
  4. Nagyon guszta kis falatkák!

    ReplyDelete
  5. Húsvétra tuti megsütöm, jópofa és biztosan finom! :-)

    ReplyDelete
  6. Petra, tudod, fénypostával még megoldható ;-)))

    Lilla, köszönöm. Hát még az íze!!

    Trollanyu, finom, egészséges :-)

    Vicuska, csak ajánlani tudom.

    Emi, zabkekszre fel!!

    Trinity, köszönöm.

    Teller-cake, húsvétra pompás lesz!

    ReplyDelete
  7. Ezt biztos, hogy megsütöm, lehet, még a hétvégén :)))

    ReplyDelete
  8. Kimondottan finom, és méghozzá nagyon egészséges kis falatkák. Szépen mutató is, ráadásul!

    ReplyDelete
  9. Én ma meg is sütöttem:))
    Méltán lesz a kedvenceim között:)
    Isteni finom:))))

    ReplyDelete
  10. Bors and Pepper, nagyon fog ízleni! Kedvenc lekvároddal, vagy többfélével...

    Elisabeth, egyszerű is, gyors is a formázása, és igen, finom meg egészséges ;-)

    Zitus, örülök!! Nálunk is nagyot alakított. Már a harmadik féle változata készül!

    ReplyDelete
  11. Már tovább is fejlesztetted! Nagyon jó ötlet, meggyőzött!

    ReplyDelete
  12. Gerdi, és hamarosan hozom a harmadik változatát ;-))

    ReplyDelete