Hozzávalók (24 db):
1 csésze zabpehely
1 csésze liszt
110 g vaj (unsalted)
negyed csésze barnacukor
1 db tojás
1 tk. sütőpor, 1 kk. só
szárított tőzegáfonya, pekándió
Áfonyás-pekándiós-zabpelyhes falatok
A lisztet átszitálom, beleteszem a sót, sütőport, elkeverem, majd hozzáadom a zabpelyhet.
A vajat habosra keverem a cukorral, beleütöm a toját, kikeverem.
A cukros vajat és a lisztes zabpelyhet összekeverem, ha nagyjából összeállt, hozzáadom az 1-1 marék szárított tőzegáfonyát és a durvára aprított pekándiót. Összedolgozom.
Diónyi gömböket formálok, sütőpapírra helyezem, kanállal kissé meglapítom a tetejüket (minden másodikat megszórok egy-egy csipet barnacukorral). 190 °C-ra előmelegített sütőben készre sütöm.
Tipp: teához, kávéhoz, vagy csak úgy nassoláshoz ajánlom ;-)
1 csésze zabpehely
1 csésze liszt
110 g vaj (unsalted)
negyed csésze barnacukor
1 db tojás
1 tk. sütőpor, 1 kk. só
szárított tőzegáfonya, pekándió
Áfonyás-pekándiós-zabpelyhes falatok
A lisztet átszitálom, beleteszem a sót, sütőport, elkeverem, majd hozzáadom a zabpelyhet.
A vajat habosra keverem a cukorral, beleütöm a toját, kikeverem.
A cukros vajat és a lisztes zabpelyhet összekeverem, ha nagyjából összeállt, hozzáadom az 1-1 marék szárított tőzegáfonyát és a durvára aprított pekándiót. Összedolgozom.
Diónyi gömböket formálok, sütőpapírra helyezem, kanállal kissé meglapítom a tetejüket (minden másodikat megszórok egy-egy csipet barnacukorral). 190 °C-ra előmelegített sütőben készre sütöm.
Tipp: teához, kávéhoz, vagy csak úgy nassoláshoz ajánlom ;-)
No comments:
Post a Comment