Wednesday, February 09, 2011

Mézes-fokhagymás cékla grillezett kecskesajttal

grilled-honey-garlic-beetroot-salad
Két-három kisebb céklát héjában megfőztem, miután langyosra hűlt, meghámoztam és felkockáztam. Egy mélyebb tányérba tettem és kevés olívaolajjal meglocsoltam, átforgattam, majd balzsamecetet csepegtettem rá.

A kecskesajt szelet 'kérgét' levágtam (hogy majd jobban szét tudjon folyni), tetejét bevagdostam, sütőpapíron grill alá tettem pár percre. Miután megbarnult, kivettek és hagytam a papíron kissé megszilárdulni.

A ecetes-olajos céklát lapos tányérra szedtem, körberaktam apró felezett paradicsommal, meszórtam szeletelt fokhagymával és megcsorgattam levendulamézzel. A sajtot kés segítségével elválasztottam a zsírpapírtól és a saláta tetejére helyeztem.

grilled-goats-cheese
honey-garlic-beetroot-salad
Tipp: Grillezett kecskesajt saláta itt, Áfonyás-diós kecskesajt céklával itt, Kecskesajttal sült cukkini-burgonya rösti itt

6 comments:

  1. Hú, a mindenit! Ezt nagyon kitaláltad! És ráadásul nagyon jól is néz ki, simán rendelnék ilyet egy étteremben. :)

    ReplyDelete
  2. Kösz Pixie Pie. Kapar a torkon, így gondoltam egy kis fokhagymával meg mézzel feldobom ;-) Nagyon passzolnak az ízek!

    ReplyDelete
  3. Izgalmas, nagyon finom lehet

    ReplyDelete
  4. Próbáld ki bártan Bianka, nem fogod megbánni ;-)

    ReplyDelete
  5. Egy kis teknősre emlákeztet a kép. :) FInom lehet.

    ReplyDelete
  6. Most hogy mondod Kati...

    ReplyDelete