Monday, April 26, 2010

Baked Courgette-Potato Rösti with Goat Cheese

Hozzávalók:
2 db burgonya
2 db cukkini
4 szelet kecskesajt
1 nagy paradicsom
3-4 db koktélparadicsom
Cheddar sajt
só, frissen őrölt bors
1 db tojás
kis csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
pár szál snidling
1 ek. friss citromlé


Sült cukkini-burgonya röszti kecskesajttal

A meghámozott burgonyát és a cukkinit héjával lereszelem, meglocsolom kevés citromlével. Hozzáreszelem a hagymát, fokhagymát és a Cheddar sajtot. Sózom, borsozom. Belekeverem a felvert tojást, majd hozzáadom a finomra aprított snidlinget és petrezselyemzöldet (ha szükséges 1 ek. liszttel sürítem).

Az alapot négy részre osztom, és az enyhén kinyomkodott gombócokat sütőpapírral bélelt tepsire teszem. Meglapítom, teszek rá egy-egy evőkanállal a maradék léből. Egy nagy szelet paradicsommal borítom, majd a kecskesajt kerül a tetejére. Pár szelet koktélparadicsommal díszítem, 190 °C-ra előmelegített sütőben megsütöm.

[i] A rösti eredetileg Svájc Bern kantonjából származik, ahol egyszerű reggeli volt a farmerek körében. Mára a svájciak nemeti ételeként emlegetett rösti túlnőtte az ország határait és világszerte hódít, számtalan formában. Az eredetileg serpenyőben sült reszelt burgonya, ami nem állt másból, mint burgonyából, manapság változatos összetevőkkel kerül az asztalra: bacon, hagyma, sajt, friss fűszernövények, akár sütőben is készülhet. Az angolszászoknál hash browns néven készítik.

No comments: