Thursday, November 18, 2010

Grillezett kecskesajt saláta

grilled-goats-cheese-and-beetroot-saladHozzávalók (2 személyre):
1 nagy fej cékla
2 szelet kecskesajt
friss rucola
olívaolaj
balzsamecet
nyers tökmag



A céklát héjában (!), enyhén sós vízben megfőztem. Leszűrtem, kihűlt, meghámoztam, felkockáztam. Meglocsoltam kevés olívaolajjal, majd balzsamecettel.

A kecskesajtot bevagdostam, majd grill alá tettem, megpirítottam.

A tányér egyik felére halmoztam az átmosott, lecsepegtetett rucolát, rátettem a meleg, olvadt sajtot, majd mellé szedtem az olajos-ecetes céklát, megszórtam nyers tökmaggal és tálaltam.

Tipp: Céklás-áfonyás-diós kecskesajt saláta itt

No comments: