Monday, February 20, 2012

Citromos lazac

salmon-with-lemon-and-green-onions
Villámgyors vacsora illatos lazacból,
újhagymával, könnyű citromos szószban

Hozzávalók:
lazacfilé
friss citrom
csokor újhagyma
frissen őrölt bors
szójaszósz
szezámolaj


A citromot kifacsartam (egy kisebb, vagy egy nagyobb fele), serpenyőbe öntöttem. Amikor felforrt beletettem a kisebb kockára vágott lazacfilét. Fedővel letakartam és 5-7 percig pároltam. Amikor a citrom java már elfőtt, meghintettem kevés frissen őrölt borssal, és hozzáadtam a feldarabolt zöldhagymát. Óvatosan átforgattam, egy-két percig pirítottam, majd finoman meglocsoltam szójaszósszal és pár csepp szezámolajjal ízesítettem. Párolt rizzsel tálaltam.

lemon-and-green-onion-salmon
Tipp: Lazac keletiesen, Gyömbéres-fokhagymás lazac,
Lazac thai szószban, Kókuszos lazac, Thai lazac curry

5 comments:

  1. Nagyon eltudnám most képzelni vacsorára magamnak nagyon guszta !

    ReplyDelete
  2. Húú, ezt el kell készítenem!:) Istenien néz ki és a ch-ja is biztosan minimális:)

    ReplyDelete
  3. Éva, köszönöm. Pár perc alatt összedobható ;-)

    Roza, köszönöm. Könnyű, gyors, halacskás :-)

    ReplyDelete
  4. Nekem való kaja! Nagyon szeretem a lazacot!! Így elkészítve fenséges!!

    ReplyDelete
  5. Tündi, a lazac és a citrom legjobb barátok ;-))

    ReplyDelete