Tuesday, December 07, 2010

Thai kókuszos lazac

salmon-in-coconut-baseHozzávalók:
lazacfilé, kókusztej, thai halszósz, szezámolaj, szárított curry levelek, friss chili, gyömbér, fokhagyma, ázsiai citromfű, lime, őrölt kurkuma és gyömbér, paradicsompüré.



A chilit, gyömbért, fokhagymát, citromfüvet és a curry levelek kevés (olíva)olajon egy-két percig pirítottam, majd kiszedtem, és a hátramaradt olajon a lazacot is átforgattam. Amikor már elveszítette élénk színét, hozzáadtam az előzőleg átpirított fűszereket, meg kevés halszószt és szezámolajat. Ráfacsartam egy fél lime-ot. Fűszereztem őrölt kurkumával és gyömbérrel. Egy kevés vízben feloldott paradicsompürét (1 ek.) kevertem hozzá, végül kókusztejjel öntöttem fel. Fedővel letakartam és 15-20 percig finoman gyöngyöztettem. Nem kavartam, csak rázogattam. Tálalás elött kivettem a citromfüvet és a curry levelek. Párolt barna rizzsel tálaltam.

thai-ingredients
salmon-in-thai-coconut-base

Tipp: Gyömbéres-fokhagymás lazac itt

2 comments:

Hobbychef said...

Ez nagyon guszta és finom

Anazar said...

Köszönöm, Hobbychef.