1 szál ázsiai citromfű
1 db chili
2-3 cm gyömbérgyökér
fél lime
1 ek. thai halszósz
thai rizs (jázmin)
2 db lazacfilé
1 nagy gerezd fokhagyma
2-3 szál újhagyma
pár csepp szezámolaj
A chilit felkarikáztam, a gyömbért megházmoztam és felcsíkoztam, a citromfű rostjait megtörtem és felhasogattam, majd az egészet 1 ek. olívaolajon enyhén megpirítottam. Hozzáadtam a szeletelt fokhagymát, átforgattam. Kiszedtem.
A serpenyőben maradt olajra tettem a felkockázott lazacfilét, lefedtem és közepes lángon 2-3 percig pirítottam, majd kevés vizet (fél-egy dl) öntöttem alá és fedő alatt 5 percig pároltam.
Közben egy-másfél dl vizet felforraltam, majd mérsékeltem alatta a tüzet, beletettem 1 bő ek. thai halszószt, a fél lime levét és húsát, majd a pirult fűszereket. Átforraltam, végül hozzáadtam a nagyobb szeletekre vágott újhagyma törzsét, azonnal lehúztam a tűzől, majd pár csepp szezámolajjal ízesítettem.
A lazacot tányérra szedtem, meglocsoltam a szósszal. Párolt jázmin rizzsel tálaltam.
A serpenyőben maradt olajra tettem a felkockázott lazacfilét, lefedtem és közepes lángon 2-3 percig pirítottam, majd kevés vizet (fél-egy dl) öntöttem alá és fedő alatt 5 percig pároltam.
Közben egy-másfél dl vizet felforraltam, majd mérsékeltem alatta a tüzet, beletettem 1 bő ek. thai halszószt, a fél lime levét és húsát, majd a pirult fűszereket. Átforraltam, végül hozzáadtam a nagyobb szeletekre vágott újhagyma törzsét, azonnal lehúztam a tűzől, majd pár csepp szezámolajjal ízesítettem.
A lazacot tányérra szedtem, meglocsoltam a szósszal. Párolt jázmin rizzsel tálaltam.
No comments:
Post a Comment