A noodle tésztát (King Soba - Organic Brown Rice & Wakame Noodles) a csomagoláson lévő instrukciónak megfelelően megfőztem, majd leszűrtem, hideg vízzel többször átöblítettem, lecsepegtettem és felhasználásig félretettem.
A kisebb kockára vágott lazacot kevés szezámolajon megpirítottam, halszósszal (thai: nam pla) ízesítettem, vörös curry pasztával (red curry paste) fűszereztem, majd felöntöttem kókusztejjel. Óvatosan álforgattam, hagytam felforrni, majd öt percig lassú tűzön főztem. Hozzáadtam egy fej csíkokra vágott lila hagymát. Két-három percig főztem még, végül a tésztára szedtem, azonnal tálaltam.
A kisebb kockára vágott lazacot kevés szezámolajon megpirítottam, halszósszal (thai: nam pla) ízesítettem, vörös curry pasztával (red curry paste) fűszereztem, majd felöntöttem kókusztejjel. Óvatosan álforgattam, hagytam felforrni, majd öt percig lassú tűzön főztem. Hozzáadtam egy fej csíkokra vágott lila hagymát. Két-három percig főztem még, végül a tésztára szedtem, azonnal tálaltam.
2 comments:
Nálunk is curry volt ma, csak vegetáriánus, most íródik a recept:)
Ezt meg vinném a jövő hétre, jó?:)
Vigyed, vigyed ;-)
Post a Comment