A lazacfilét kisebb kockákra vágtam, majd 4-5 ek. vízzel feltettem 'főni-sülni'. Közepes lángon, fedő alatt pároltam. Miután elfőtt a víz, hozzáadtam két szál ázsiai citromfüvet, megszórtam friss gyömbér csíkokkal, szárított chili karikákkal és zúzott fokhagymával. Meglocsoltam thai halszósszal és nagyon kevés olívaolajjal, majd ráfacsartam egy fél citromot. Óvatosan átforgattam, pár csepp szezámolajjal ízesítettem. Barna rizzsel tálaltam.
Tipp: Lazac thai szószban itt
Thursday, November 25, 2010
Gyömbéres-fokhagymás lazac
Posted by
Anazar
Labels:
chili,
főétel,
fokhagyma,
gyömbér,
hal,
keleti konyha,
könnyen-gyorsan,
lazac,
serpenyőben,
szezámolaj
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment