
A kifőtt tésztára kevés olívaolajat csepegtettem, majd sós vízbe dobott (2-3 perc), leszűrt, lecsepegtetett spárgával és zöldborsóval tálaltam.
[i] A héten egyébként Eat only Irish week van (Ercsi köszönöm a tippet). Mivel szombaton alaposan bevásároltam McNally-éknél a piacon, ha nem is 100%-ban, de nagy részben ír alapanyagokból főzök a héten (meg úgy általában máskor is). A tészta olasz ugyan, a spárga meg a borsó brit (szomszéd), de a karfiol, csalán, spenót, sóska, hagyma, póréhagyma, sárgarépa, író, tej, vaj, tojás, meg ami még a hűtőben van Irish. Nagy kihívás lenne 100%-ban csak és kizárólag ír földön termett dolgokat enni egy hétig, úgy gondolom, legalábbis ami az ételek változatosságát illeti, de nem lehetetlen. Szezonális zöldségeket rágcsálni meg csalánlevest enni étvágygerjesztőnek, bárány-krumpli páros (a konzervatívabbaknak marha-krumpli), Shepherd's pie, Dublin coddle, Colcannon tartalmasabb fogásnak, végül pedig krémes-gyümölcsös zabpehely desszertnek. Ezek így most ír alapanyagokból íret is egyben ;-)
De szép, már a színe is nyugtató, biztos finom is. Én még sosem ettem spárgát. De egyszer csak kipróbálom.
ReplyDeleteA spárgának van egy nagyon sajátos ízvilága, szelíd ugyan, de különbözik minden más zöldségétől. Remélem ízleni fog Kati ;-)
ReplyDelete