

Hozzavalok (2 szemelyre):
400 g barany, legjobb a nyak, nagyobb kockakra vagva
2 db hagyma, felapritva
10-12 db ludtojas nagysagu burgonya
nagy csokor friss petrezselyemzold
4-5 szal friss kakukkfu
so, bors
A hust atmosom, a krumplit meghamozom. Egy vastag alju serpenyo v. labas aljara teszem a felapritott hagyma fele't, erre kerul a hus, a finomra vagott petrezselyemzold es kakukkfu, a felbevagott krumpli, vegul egy ujabb reteg hagyma. Sozom, borsozom es felontom keves vizzel (a vizet lehet potolni idokozben). Fedo alatt - miutan felforrt - takarekon, 2-2,5 ora alatt puhara fo. Nem kell kavargatni, csak hagyni szepen gyongyozni. Finomra vagott petrezselyemzolddel megszorva talalom.
Tipp: Irorszag egyes reszein foznek bele sargarepat is, de hagyomanyosan csak a fenti harom osszetevobol keszul.
[i] Tuzallo talban, sutoben 160 °C-on 2,5-3 ora alatt keszul el (hagyomanyosan). A kesz gulyas leves, de nem tul lucskos (moist but not too liquid). Kise'rokent ecetes voroskaposztaval vagy (kulon fozott) sargarepaval talaljak.
No comments:
Post a Comment