
Garcinia mangostana - Délkelet-Ázsiában őshonos, Indonéziából származik. A 6-8 cm átmérőjű kemény, lila héj (külső termésfal) fokhagymagerezdekre emlékeztető krémfehér, illatos, lédús, édes-savanykás gyümölcshúst rejt. A 'gerezdek' (5-7 db) kisebbek nagyobbak
(a nagyok általában magot tartalmaznak) és a licsi, az őszibarack,
meg az édes szőlő aromáját ötvözik magukban.
(a nagyok általában magot tartalmaznak) és a licsi, az őszibarack,
meg az édes szőlő aromáját ötvözik magukban.
Tipp: papaya, vörös banán, licsi, maracuja, kiwi, datolyaszilva
Láttam ilyen gyümölcsöt a boltban, de kóstolni még nem volt szerencsém. Már kinéztem magamnak pár furcsaságot, amiket feltétlenül ki szeretnék próbálni.
ReplyDeleteNézzél be hozzám mert raktam fel a Kárpátokról képet.
ReplyDeleteÉn is így voltam vele, trollanyu, a kíváncsiság hajtott :)
ReplyDeleteNagyon köszönöm Rozsika!!!!!!!
En ilyet Afrikaban ettemn (ott mangusztanak hivtak), szinte mindennap ez volt a csemegenk. Nagyon finom! Nem tudtam, hogy mar lehet itthon is kapni. Hol, melyik boltban?
ReplyDeleteMagdi, az itthon nekem Dublin. Mo-on nem tudom, hogy mely boltokban kapható.
ReplyDeleteJajjjj, tenyleg, bocsanat :) Ezt mindig elfelejtem, mikozben a blogot olvasom :)
ReplyDeleteNem történt semmi, Magdi, azért van itt ez a comment, hogy kérdezzetek bátran ;)
ReplyDelete