A Carica papaya gyümölcsének termesztése Mexikóban kezdődött
(Chiapas, Veracruz). A népi gyógyászat sebek és emésztési zavarok kezelésére használta. A nyers, érett gyümölcs saláták, gyümölcslevek hozzávalója. Szárítva gyümölcsös müzlikben találkozhatunk vele. Ázsiában zölden is főznek vele (plusz a papain nevű enzim remekül puhítja a húst). Az érett gyümölcs béta-karotin tartalma miatt értékes (az E-számok listáján E160a).
(Chiapas, Veracruz). A népi gyógyászat sebek és emésztési zavarok kezelésére használta. A nyers, érett gyümölcs saláták, gyümölcslevek hozzávalója. Szárítva gyümölcsös müzlikben találkozhatunk vele. Ázsiában zölden is főznek vele (plusz a papain nevű enzim remekül puhítja a húst). Az érett gyümölcs béta-karotin tartalma miatt értékes (az E-számok listáján E160a).
No comments:
Post a Comment