Thursday, March 01, 2012

Zöldborsós aprópecsenye

chicken-green-peas-ragout
Illatos, omlós csirkecomb falatok zsenge zöldborsóval

Hozzávalók:
400 g csirkecombfilé
450 g zöldborsó (fagyasztott)
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
szárított zsálya
szárított petrezselyemzöld
szárított majoránna
1 tk. Vega-Mix
őrölt pirospaprika
babérlevél
őrölt fűszerkömény
só, frissen őrölt bors


chicken-thigh-pieces-in-onion
A finomra kockázott vöröshagymát kevés olívaolajon világosra pirítottam. Hozzáadtam a felkockázott csirkecombfilét és fedő alatt, közepes lángon fehéredésig pároltam. Levettem a fedőt és időnként kevergetve hagytam, hogy elfőjön a leve, majd három-négy percig pirítottam.

spiced-chicken-thigh-pieces
Fűszereztem: pirospaprika, fűszerkömény, babérlevél, zsálya, majoránna, petrezselyemzöld, Vega-Mix, só, bors, majd belereszeltem a fokhagymát. Hozzáadtam a fagyasztott zöldborsót (nem kell előtte felengedni) és felöntöttem egy kevés hideg vízzel. Miután felforrt, visszatettem a fedőt és alacsony lángon 8-10 percig gyöngyöztettem.

chicken-with-green-peas
Levettem a fedőt és további két-három percig finoman főztem. Párolt rizzsel tálaltam.

Tipp: Zöldborsós rizottó, Rizses hús, Finomfőzelék,
Mentás zöldborsópüré, Goai zöldség curry,
Zöldborsós-cukkinis lapcsánka,
Spárgás-zöldborsós tészta, Zöldborsós spárgasaláta,
Vega tárkonyos raguleves, Tejfölös gombaleves;

8 comments:

  1. Nagyon nagyon finomat készítettél, és olyat amit imádok! Guszta! Mikor olyan valamit látok amit nagyon szeretek akkor mindíg megváltoztatom a következő napok menűjét. Lehet hogy most is így lesz?:-))

    ReplyDelete
  2. Na, ez a kedvenc kajám. Ugyan én csirkemellböl szeretem, de combbal is simán lecsúszna. Megyek Hozzád vacsira, léci tegyél félre egy tányérral!!!!

    ReplyDelete
  3. Köszi az ötletet! Milyen rég csináltam...

    ReplyDelete
  4. Éva, örülök, ha elcsábíthatlak ;-)

    Bors and Pepper, gyere, gyere!! Az utóbbi időben a combhúst favorizálom, mert szaftosabb alap készíthető belőle.

    M@rti, nálunk is rég volt, férj kedvében akartam járni, csak úgy csillogott a szeme, amikor meglátta ;-))

    ReplyDelete
  5. Egy kis máj és majdnem Budapest bélszín:))) Imádjuk!

    ReplyDelete
  6. Babette, o-ho-hoo, csibemáj?! Azt mi is ;-)

    ReplyDelete
  7. Mindent szeretek ami zöldborsós,és főleg azokat ahol húsos a borsó!Nagyon guszta!Holnapi ebédre elképzelem!

    ReplyDelete
  8. Mellissina, köszönöm, és örülök, hogy adtam egy jó ötletet az ebédhez ;-)

    ReplyDelete