Hozzávalók: zöldborsó, sárgarépa, karfiol, spárgacsúcs, joghurt, angol mustár, Cheddar sajt, mizuna.
A spárgát és (pár rózsa) karfiolt két-három percre forrásban lévő, enyhén sós vízbe dobtam, majd hideg vízzel átöblítettem, lecsepegtettem. A borsóval is hasonlóan jártam el. A megtisztított sárgarepát hámozóval felcsíkoztam/szeleteltem.
A mustárt (1-2 tk.) és a joghurtot összekevertem, enyhén megborsoztam, és finomra reszelt Cheddar sajtot adtam hozzá.
A ropogós zöldségeket tányérra halmoztam. Mustáros-sajtos joghurtot és mizuna zöldet kínátam mellé.
[i] A zöldségeket össze is keverhetjük a joghurtos alappal:
A spárgát és (pár rózsa) karfiolt két-három percre forrásban lévő, enyhén sós vízbe dobtam, majd hideg vízzel átöblítettem, lecsepegtettem. A borsóval is hasonlóan jártam el. A megtisztított sárgarepát hámozóval felcsíkoztam/szeleteltem.
A mustárt (1-2 tk.) és a joghurtot összekevertem, enyhén megborsoztam, és finomra reszelt Cheddar sajtot adtam hozzá.
A ropogós zöldségeket tányérra halmoztam. Mustáros-sajtos joghurtot és mizuna zöldet kínátam mellé.
[i] A zöldségeket össze is keverhetjük a joghurtos alappal:
5 comments:
A mizunáról még életemben nem hallottam, ez valami zöldségféle?
Citromhab, a mizunát én is csak tavaly óta ismerem. A következő neveken fut még: mustár zöldje, levél mustár, japán Mustár, japán zöld. A mizuna japán megnevezés erre a zöldre. Friss, fűszeres, enyhén borsos, pikáns, zöld íze van. A rucolával szokam váltogatni, mivel hasonló karakterű.
(a kép bal felső sarkában látható)
Köszönöm, mindig tanul az ember lánya valamit:-)
Jol nez ki, kicsit olyan mint egy Posh franciasali:)
flanszos flanszia :-D))
Post a Comment