Wednesday, May 11, 2011

Spárgás-zöldborsós tészta

asparagus-green-peas-pastaA két csokorból (2 x 225 g) három fogást spárga nap (ebéd meg vacsora) harmadik résztvevője - a leves és a saláta után - a tészta, mégpedig csupa zöldben, spenótos tészta spárgával és zöldborsóval.

A kifőtt tésztára kevés olívaolajat csepegtettem, majd sós vízbe dobott (2-3 perc), leszűrt, lecsepegtetett spárgával és zöldborsóval tálaltam.

[i] A héten egyébként Eat only Irish week van (Ercsi köszönöm a tippet). Mivel szombaton alaposan bevásároltam McNally-éknél a piacon, ha nem is 100%-ban, de nagy részben ír alapanyagokból főzök a héten (meg úgy általában máskor is). A tészta olasz ugyan, a spárga meg a borsó brit (szomszéd), de a karfiol, csalán, spenót, sóska, hagyma, póréhagyma, sárgarépa, író, tej, vaj, tojás, meg ami még a hűtőben van Irish. Nagy kihívás lenne 100%-ban csak és kizárólag ír földön termett dolgokat enni egy hétig, úgy gondolom, legalábbis ami az ételek változatosságát illeti, de nem lehetetlen. Szezonális zöldségeket rágcsálni meg csalánlevest enni étvágygerjesztőnek, bárány-krumpli páros (a konzervatívabbaknak marha-krumpli), Shepherd's pie, Dublin coddle, Colcannon tartalmasabb fogásnak, végül pedig krémes-gyümölcsös zabpehely desszertnek. Ezek így most ír alapanyagokból íret is egyben ;-)

2 comments:

Kati said...

De szép, már a színe is nyugtató, biztos finom is. Én még sosem ettem spárgát. De egyszer csak kipróbálom.

Anazar said...

A spárgának van egy nagyon sajátos ízvilága, szelíd ugyan, de különbözik minden más zöldségétől. Remélem ízleni fog Kati ;-)