Monday, November 22, 2010

Bárányborda mentás zöldborsó pürével

lamb-cutlets-with-minted-pea-mashHozzávalók (2 személyre):
4 db bárányborda
250 g zöldborsó
friss menta
szárított rozmaring
kocka vaj
fél citrom



A báránybordára facsartam a fél citromot, enyhén sóztam (tengeri sóval), borsoztam, majd 20 percig pácoltam.

A zöldborsót enyhén sós vízben megfőztem, leszűrtem. Rátettem a kocka vajat, miután elolvadt friss mentaleveleket adtam hozzá, végül aprítóban pépesítettem. Tálalásig fedő alatt pihentettem.

A báránybordát felforrósított serpenyőben, 1 ek. olívaolajon, fedő alatt 3-4 percig pitítottam, megszórtam szárított rozmaringgal, megfordítottam és a másik oldalát is megpirítottam. Azonnal tálaltam.

2 comments:

Bianka said...

Nagyon guszta

Anazar said...

Köszönöm Bianka.