Paradicsomos-joghurtszószos csirkemell teljes kiőrlésű spagettivel
Maradt a húslevesből két szép csirkemell, tésztának álmodtam meg mára. Kicsontoztam, bőrét lehúztam és felszeleteltem.
Kevés olívaolajon hagymát fonnyasztottam, és két gerezd fokhagymával világosra pirítottam. Beletettem a csirkemelldarabokat, kicsit barnítottam. Meghintettem kevés sóval, frissen őrölt borssal, egy-két csipet őrölt fűszerköménnyel, és szárított petrezselyemzölddel. Hozzáadtam 1 ek. paradicsompürét és 3-4 ek. natúr joghurtot. Átforrt és már tálaltam is, frissen főtt teljes kiőrlésű spagettivel.
Tipp: Tejes tejfeles csirke, Mustáros-joghurtos csirke,
Gombás-tejfölös csirkemell, Tejszínes-brokkolis csirkemell,
Spenótos csirke, Zöldborsós aprópecsenye, Pokoli ragu,
Csicseriborsós-olivás csirkemell, Chilis tonhal spagetti;
Ez igazán ínyemre való recept!
ReplyDeleteNagyon jó recept, igazán könnyű étel :)
ReplyDeleteNekem is nagyon tetszik a recept is, az étel is:))
ReplyDeleteNagyon guszta!! Szeretem az ilyen egyszerű, gyorsan elkészíthető, tésztás-húsos ételeket.:)
ReplyDeleteLilla, maradékhasznosítás ;-)
ReplyDeleteVikvi, könnyű, gyors. Villámgyors!
Roza, köszönöm :-)
Gizi, egyszerű is, gyors is, és a megmaradt csirkemellből finom új fogás kerekedett ki ;-))