Csemegeuborkás-kapros ragu csirkecombból,
krémesen lágy, vajas-tejfölös krumpripürével
krémesen lágy, vajas-tejfölös krumpripürével
Nem csípős vagy fűszeres, csak pokolian jó csirkeragu illatos friss kaporral és ropogós csemegeuborkával ízesítve. Tálalható rizzsel, quinoával, vagy grecskával, én igazából krémes krumplipürével szeretem a legjobban.
Két közepes fej vékonyra szeletelt vöröshagymát kevés olívaolajon megfonnyasztottam, majd lassú tűzön 8-10 perc alatt világosra pirítottam. Hozzátettem a felkockázott csirkecombfilét, majd a kifehéredett húst fűszereztem: pirospaprika, frissen őrölt bors, őrölt fűszerkömény, babérlevél, és kevés szárított majoránna. Átkavartam, majd felöntöttem kevés tejjel (pont mint a tejfeles csirkénél). Fedővel letakartam és puhára pároltam.
Amikor a többszöri tejadagok elfőttek/besűrűsödtek, hozzáadtam a felkockázott csemegeuborkát, majd négy-öt perc után a krémes tejföllel behabartam (nem kell bele liszt, hiszen a hagyma és a tej remek alapot biztosít). Átforraltam, majd lehúztam a tűzről és belekevertem a finomra aprított nagy csokor friss kaprot.
Vajjal és tejföllel áttört krumplipürével tálaltam. Jó étvágyat!
Két közepes fej vékonyra szeletelt vöröshagymát kevés olívaolajon megfonnyasztottam, majd lassú tűzön 8-10 perc alatt világosra pirítottam. Hozzátettem a felkockázott csirkecombfilét, majd a kifehéredett húst fűszereztem: pirospaprika, frissen őrölt bors, őrölt fűszerkömény, babérlevél, és kevés szárított majoránna. Átkavartam, majd felöntöttem kevés tejjel (pont mint a tejfeles csirkénél). Fedővel letakartam és puhára pároltam.
Amikor a többszöri tejadagok elfőttek/besűrűsödtek, hozzáadtam a felkockázott csemegeuborkát, majd négy-öt perc után a krémes tejföllel behabartam (nem kell bele liszt, hiszen a hagyma és a tej remek alapot biztosít). Átforraltam, majd lehúztam a tűzről és belekevertem a finomra aprított nagy csokor friss kaprot.
Vajjal és tejföllel áttört krumplipürével tálaltam. Jó étvágyat!
5 comments:
Milyen jó ötlet ez a csemegeuborka, biztos feldobja, pikánssá teszi!:)
Hát ez tényleg pokoli jó lehet:)
Pokoli finom lehet:) Nagyon tetszik a csemegeuborka benne, még sosem készítettem ilyet.
Micsoda ízkavalkád, nagyon feldobtad az ubival!
Tiffanylda, remek bele, friss kaporral kombinálva különösen ;-))
Kati, Trollanyu, feltétlenül ajánlom kipróbálásra. Aki eddig megkóstolta, vágyik utána :-)
Vicuska, igazán jó benne a ropogós uborka tejes-tejfölös alapban.
Post a Comment