Monday, February 06, 2012

Pokoli ragu (reloaded)

dill-and-gherkin-chicken-ragout
Csemegeuborkás-kapros ragu csirkecombból,
krémesen lágy, vajas-tejfölös krumpripürével

Nem csípős vagy fűszeres, csak pokolian jó csirkeragu illatos friss kaporral és ropogós csemegeuborkával ízesítve. Tálalható rizzsel, quinoával, vagy grecskával, én igazából krémes krumplipürével szeretem a legjobban.

Két közepes fej vékonyra szeletelt vöröshagymát kevés olívaolajon megfonnyasztottam, majd lassú tűzön 8-10 perc alatt világosra pirítottam. Hozzátettem a felkockázott csirkecombfilét, majd a kifehéredett húst fűszereztem: pirospaprika, frissen őrölt bors, őrölt fűszerkömény, babérlevél, és kevés szárított majoránna. Átkavartam, majd felöntöttem kevés tejjel (pont mint a tejfeles csirkénél). Fedővel letakartam és puhára pároltam.

Amikor a többszöri tejadagok elfőttek/besűrűsödtek, hozzáadtam a felkockázott csemegeuborkát, majd négy-öt perc után a krémes tejföllel behabartam (nem kell bele liszt, hiszen a hagyma és a tej remek alapot biztosít). Átforraltam, majd lehúztam a tűzről és belekevertem a finomra aprított nagy csokor friss kaprot.

Vajjal és tejföllel áttört krumplipürével tálaltam. Jó étvágyat!

5 comments:

Tiffanylda said...

Milyen jó ötlet ez a csemegeuborka, biztos feldobja, pikánssá teszi!:)

Kati said...

Hát ez tényleg pokoli jó lehet:)

trollanyu said...

Pokoli finom lehet:) Nagyon tetszik a csemegeuborka benne, még sosem készítettem ilyet.

Vicuska said...

Micsoda ízkavalkád, nagyon feldobtad az ubival!

Anazar said...

Tiffanylda, remek bele, friss kaporral kombinálva különösen ;-))

Kati, Trollanyu, feltétlenül ajánlom kipróbálásra. Aki eddig megkóstolta, vágyik utána :-)

Vicuska, igazán jó benne a ropogós uborka tejes-tejfölös alapban.