Csirkemell darabok aszalt paradicsomos pesto-alapban
olajbogyóval, koktélparadicsommal, csicseriborsóval
olajbogyóval, koktélparadicsommal, csicseriborsóval
Hozzávalók (4 személyre):
450 g csirkemellfilé
2 marék száraz csicseriborsó
2-3 ek. aszalt paradicsomos pesto (red pesto)
150 g olajbogyó (Kalamata)
1 fej vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
8 db koktélparadicsom
1 ek. paradicsompüré
só, frissen őrölt bors
fél tk. őrölt fűszerkömény (caraway)
fél tk. őrölt római kömény (cumin)
késhegynyi őrölt kurkuma (turmeric)
szárított oregánó
Az éjszakára bő vízve beáztatott csicseriborsót átöblítette, majd finoman gyöngyöző vízben épp csak puhára főztem. Leszűrtem, lecsepegtettem.
A csirkemellet nagyobb kockákra vágtam, majd felhevített serpenyőbe tettem, fedővel letakartam. Előbb levet eresztett, abban párolódott, majd amikor elfőtt a leve, levettem a fedőt, kevés olívaolajat csorgattam rá, és hagytam pirulni.
Amikor a hús már szép színt kapott, hozzáadtam a vékonyra szeletelt fokhagymát, nagyobb kockára vágott vöröshagymát és fűszereztem: só, bors, fűszerkömény, római kömény, kurkuma, oregánó. Belekevertem az aszalt paradicsomos pestót, a paradicsompürét és felöntöttem fél csésze vízzel. Finoman gyöngyöztettem 5 percig, majd hozzáadtam az (előzőleg 5-10 percre vízbe áztatott, magos) olajbogyót, a felezett paradicsomot és a lecsepegtetett csicseriborsót. További 5 percig lassan főztem, majd 5 percet fedő alatt pihentettem.
Gőzölt kuszkusszal, párolt kölessel vagy rizzsel fejedelmi vacsora!
3 comments:
Nagyon jól hangzik az összetevői, és nagyon guszta! Nagyon finom lehet!
Nagyon finomságos:) Nálunk is csicsriborsós csirke volt ma, csak nem olivával, mert az csak én eszem meg:)
Éva, köszönöm, bizony finom.
Trollanyu, köszönöm. Éljen a csicseriborsó ;-)
Post a Comment