Csirkemellcsíkok fokhagymás-tejszínes brokkoliszószban
Hozzávalók (2 személyre):
2 db csirkemellfilé
1 kisebb fej brokkoli
2 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
1-2 csipet cajun-fűszerkeverék
szárított petrezselyemzöld
kevés tej és tejszín
Az átöblített csirkemellet félbe vágtam, majd a feleket felcsíkoztam. Egy vastag aljú serpenyőt felhevítettem, kevés olívaolajjal kikentem, majd rádobtam a csirkemellcsíkokat és rátettem a fedőt.
Közben a brokkolit rózsáira szedtem és 2-3 percre forrásban lévő vízbe dobtam, majd kiszedtem hideg vízbe és lecsepegtettem.
Miután elfőtt a hús leve (6-8 perc), kevés olívaolajat csorgattam még rá, átforgattam, és halványra pirítottam. Sóztam, borsoztam, meghintettem kevés cajun-fűszerkeverékkel (összetevőket lásd lent), hozzáadtam a vékonyra felszeletelt fokhagymát és további 2-3 percig pirítottam.
Amikor már szép színe lett és illatozott a hús kevés tejjel felöntöttem, hagytam átforrni, majd belecsorgattam kevés tejszínt (double cream), meghintettem kevés szárított petrezselyemzölddel, végül hozzáadtam a lecsepegtetett brokkolit. Óvatosan átforgattam.
Hagymás grecskával (következő poszt) tálaltam. Jó étvágyat!
• Cajun-fűszerkeverék: őrölt bors, kömény, mustár, pirospaprika, chili, oregánó, kakukkfű, tengeri só, fokhagyma és hagyma.
2 db csirkemellfilé
1 kisebb fej brokkoli
2 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
1-2 csipet cajun-fűszerkeverék
szárított petrezselyemzöld
kevés tej és tejszín
Az átöblített csirkemellet félbe vágtam, majd a feleket felcsíkoztam. Egy vastag aljú serpenyőt felhevítettem, kevés olívaolajjal kikentem, majd rádobtam a csirkemellcsíkokat és rátettem a fedőt.
Közben a brokkolit rózsáira szedtem és 2-3 percre forrásban lévő vízbe dobtam, majd kiszedtem hideg vízbe és lecsepegtettem.
Miután elfőtt a hús leve (6-8 perc), kevés olívaolajat csorgattam még rá, átforgattam, és halványra pirítottam. Sóztam, borsoztam, meghintettem kevés cajun-fűszerkeverékkel (összetevőket lásd lent), hozzáadtam a vékonyra felszeletelt fokhagymát és további 2-3 percig pirítottam.
Amikor már szép színe lett és illatozott a hús kevés tejjel felöntöttem, hagytam átforrni, majd belecsorgattam kevés tejszínt (double cream), meghintettem kevés szárított petrezselyemzölddel, végül hozzáadtam a lecsepegtetett brokkolit. Óvatosan átforgattam.
Hagymás grecskával (következő poszt) tálaltam. Jó étvágyat!
• Cajun-fűszerkeverék: őrölt bors, kömény, mustár, pirospaprika, chili, oregánó, kakukkfű, tengeri só, fokhagyma és hagyma.
Tipp: Spenótos csirkecomb-falatok, Zöldborsós aprópecsenye,
Mustáros-joghurtos csirkecomb, Pokoli ragu;
8 comments:
Te folyamatosan olyan ételeket készítesz, amiket én is nagyon szeretek. A brokkoli is ilyen, sőt, az egész család kedvence.Tetsuik a recept:)
Hú de guszta!!! Nagyon szeretem mindazt ami a tányéron van!! :))
A férjemmel brokkoli rajongók vagyunk,úgyhogy ez az étel nálunk nagyon helyt állna, nagyon tetszik! :)
Trollanyu, örülök, hogy kedvedre való dolgok készülnek nálam. Köszönöm ;-)
Barbi, köszönöm :-))
Gabriella, köszönöm. A tejszínes brokkoli és a csirkemell remek páros :-)
Nekem bármi jöhet ami brokkolis :) finom lehet :)
Vikvi, akkor feltétlenül valami brokkolissal látlak vendégül ;-)
Hasonlót készítettem rizzsel, min rakott egytálétel! Karfiollal vegyesen.
Vicuska, karfiollal-rizzsel rakottan lehet még csak finom!
Post a Comment