Csirkemellcsíkok gombás-tejfölös szószban, illatos hajdinával
Kevés olívaolajon finomra aprított vöröshagymát pirítottam, egész halványra, majd hozzáadtam a felcsíkozott csirkemellet. Lepirítottam, majd fedő alatt puhára pároltam. Fűszereztem: babérlevél, kevés só, frissen őrölt bors, őrölt fűszerkömény, kevéske Vega-Mix, meg szárított majoránna és petrezselyemzöld. Hozzáadtam a felszeletelt gombát. Fedő alatt puhítottam. A végén a sűrű szafthoz kevertem a krémes tejfölt, átforraltam. Illatos, pergős szemű grecskával tálaltam.
Tipp: Spenótos csirke grecskával, Tejes tejfeles csirke, Pokoli ragu,
Kapros-tejfölös gomba, Mustáros-joghurtos csirkepaprikás;
6 comments:
Nagyon guszta, jó kis ebéd lehet :) Most az ilyen recepteket keresem, viszem is a jövő heti menübe :)
Adok érte egy nagy tányér finom rakott krumplit házi kolbásszal :D
Nagyon tetszik! Pont olyan szószos, gombás, ahogy én szeretem. Hajdinát még sosem ettem, de majd igyekezek:)
Ezt a hajdinát kipróbálnám:)
A grecska miatt voltam gondban. De hajdinaként se ismerem. Illetve ezen a néven hallottam már, de még nem kóstolta. Ideje lenne kipróbálni!
Zsiri, finom, laktató. Vigyed csak, és egészségetekre!
Vicuska, rendben!! Rakott krumpli házi kolbásszal bármikor!
Emi, csak ajánlani tudom a hajdinát, próbáld ki mielőbb. Pompás szószos ételekhez.
Kati, nem bánnád meg ;-)
Marisz, bizony, ki kell próbálni. Finom íze van!
Post a Comment