Hozzávalók: 2 egész csirkecomb (alsó-felső), 200 ml natúr joghurt, 1 ek. angol mustár, curry levél, Vega-Mix, olívaolaj, basmati rizs.
A combokról lehúztam a bőrét és félbevágtam. Hosszában bemetszettem a húst és lefejtettem a csontról. A felsőket egészben hagytam, de az alsók húsát félbevágtam, hogy ne legyen túl nagy. A joghurtot mustárral ízesítettem, ebbe tettem a combhúst, átforgattam, letakartam és 2-3 órára hűtőbe tettem.
Egy vastag aljú serpenyőbe kevés olívaolajat öntöttem, erre tettem a joghurtos húsdarabokat. A maradék mustáros-joghurtos páct pedig a hús tetejére halmoztam. Meghintettem Vega-Mix-szel, enyhén sóztam. Lefedtem és közepes tűzön egy órát főztem. Előbb levet ereszt a joghurt, majd besűrűsödik. Kevés vizet öntöttem hozzá, tettem bele 6-8 db curry levelet, és a továbbiakban lassú tűzön, továbbra is fedő alatt, főztem legalább 45 percet. Kavargatni nem kell, csak megrázogatni alatta a serpenyőt. A lassú főzéssel nagyon finom lesz a szósz, a hús is vajpuha. Basmati rizzsel tálaltam.
Tipp: Murgh Makhani - delhi vajas csirke itt
A combokról lehúztam a bőrét és félbevágtam. Hosszában bemetszettem a húst és lefejtettem a csontról. A felsőket egészben hagytam, de az alsók húsát félbevágtam, hogy ne legyen túl nagy. A joghurtot mustárral ízesítettem, ebbe tettem a combhúst, átforgattam, letakartam és 2-3 órára hűtőbe tettem.
Egy vastag aljú serpenyőbe kevés olívaolajat öntöttem, erre tettem a joghurtos húsdarabokat. A maradék mustáros-joghurtos páct pedig a hús tetejére halmoztam. Meghintettem Vega-Mix-szel, enyhén sóztam. Lefedtem és közepes tűzön egy órát főztem. Előbb levet ereszt a joghurt, majd besűrűsödik. Kevés vizet öntöttem hozzá, tettem bele 6-8 db curry levelet, és a továbbiakban lassú tűzön, továbbra is fedő alatt, főztem legalább 45 percet. Kavargatni nem kell, csak megrázogatni alatta a serpenyőt. A lassú főzéssel nagyon finom lesz a szósz, a hús is vajpuha. Basmati rizzsel tálaltam.
Tipp: Murgh Makhani - delhi vajas csirke itt
2 comments:
Ínycsiklandó nagyon.
Kati, köszönöm :-)
Post a Comment