Saturday, December 23, 2006

Mázas mézesek

Hozzavalok:
A tesztahoz:
25 dkg kisse meglangyitott mez
50 dkg liszt
15 dkg cukor
3 dkg orolt fuszer (szegfuszeg, fahej, szerecsendio-virag, anizs)
2 dkg szalalkali
2 ek. tej
keshegynyi szodabikarbona
3 tojas sargaja
1 tojas
5 dkg olvasztott margarin

A tetejere:
2 tojas sargaja

A disziteshez:
1 tojas feherje
10 dkg porcukor
2-3 dlg rizsliszt v. etkezesi kemenyito
mandula, dio (opcio)

A tesztahoz valokat alapossan osszedolgozom. Belole cipokat keszitek, par orara hutobe teszem. Felhasznalaskor jol atgyurom. Belisztezett deszkan fel cm vastagra nyujtom. Kiszaggatom a figurakat, sutopapiron, elomelegitett sutoben (180°C) kisutom. Megkenem a simara kevert tojassargajaval.

A tojasfeherjebol, porcukorbol es kemenyitobol kapott suru masszaval (tolcserre formalt zsirpapir segitsegevel) diszitem az altalaban csillag, szivecske vagy fenyofa formaju sutiket.

Tipp: Karacsonyfara disznek is hasznalhato.

No comments: