Wednesday, October 24, 2007

Ínyenc tintahal lilahagymával

Hozzavalok:
6 db ananasz-metszett tintahal szelet
2 gerezd fokhagyma
1 kozepes fej lilahagyma
6 db datolya
olivaolaj
edes chili szosz


A fagyasztva kaphato ananasz-metszett tintahal szeleteket 2-3 percre forrasban levo vizbe teszem, majd leszurom, papirtorlovel felitatom roluk a vizet, es felhasznalasig felreteszem. Csurrantasnyi olivaolajat felhevitek, radobom a durvara vagott fokhagymat. Egy-ket perc utan hozzateszem a felbe vagott tintahal darabokat es addig piritom, amig egy kis szint nem kapnak. Radobom a nagy kockakra vagott hagymat es a felezett datolyat. Tovabbi 2-3 percig piritom, majd raontom az edes chilli szoszt. Ujabb ket perc es mar lehet is talalni.

  • Pompas eloetel!

No comments: